Anklager er tilfreds: Lærer dømt for 8 ud af 29 forhold

Selvom den 42-årige blev frifundet for størstedelen af anklageskriftet, så er anklager Peter Rask tilfreds med byrettens domfældelse.

En 42-årige lærer blev fredag kendt skyldig i vold, frihedsberøvelse og tvang. Retten fandt, at manden var skyldig i otte forhold, imens han blev frifundet for de resterede 21 forhold i anklageskriftet.

Nordjyllands Politis anklager Peter Rask krævede manden straffet med mindst et års fængsel. Retten takserede dog forbrydelserne til tre måneders betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste, ligesom han frakendes retten til at have med børn og unge under 18 år at gøre i en periode på fem år.

Selvom dommen altså var noget mildere, end anklagerens påstand, så er Peter Rask tilfreds med udfaldet af sagen.

- Jeg er tilfreds med, at han er blevet dømt i et vist omfang, og ikke mindst er jeg tilfreds med, at han er blevet frakendt retten til at være lærer i op til fem år, for så undgår vi, at der opstår nye tilsvarende sager inden for de næste fem år, siger anklager Peter Rask fra Nordjyllands Politi.

Anklager Peter Rask fra Nordjyllands Politi

Den 42-årige mand har hele tiden fastholdt, at han er uskyldig, og at anklagerne mod ham er det pure opspind. Han ønsker fortsat frifindelse, og har derfor anket dommen til landsretten.

Mandens forsvarsadvokat ønsker ikke at kommentere sagen.

Læreren var ansat i et vikariat på Gudumholm Skole fra august til oktober 2015, men sagen begyndte først at rulle ved årsskiftet 2016/2017, da to elever fortalte deres forældre, at de var blevet slået og bundet af læreren.

I sin afgørelse og i strafudmålingen har byretten lagt vægt på børnenes alder og deres indbyrdes påvirkning af hinanden.

En 42-årig lærervikar er idømt en betinget straf efter vold og frihedsberøvelse mod en række elever i 2. klasse på Gudumholm Skole tilbage i 2015.

 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland