Anklager: Han er til fare for andre

Rebildfaderen er egnet til almindelig straf, men han er farlig og bør idømmes forvaring, vurderer anklager.

Mentalundersøgelsen af faderen i Rebildsagen har vist, at han er egnet til almindelig straf. Alligevel kræver anklagemyndigheden, at han idømmes forvaring, fordi der er nærliggende fare for andres liv og legeme, hvis han kommer ud igen fra fængsel uden behandling.

Mentalundersøgelsen beskriver faderen som imødekommende, mistænksom, og så mener han selv, at han er en god far.

- Han mener jo ikke selv, at han har et problem, men at det hele er et komplot, og derfor vil han ikke frivilligt gå i behandling. Jeg mener, at han er meget farlig, siger den ene af de to anklagere, Karina Skov.

Under retssagen er det kommet frem, at datteren M på et tidspunkt forsøgte at trodse faderen. Den 56-årige sagde, at hvis hun ikke ville have sex med ham mere, så måtte hun finde en anden til ham.

Datteren frygtede for veninderne, og holdt i høj grad dem væk fra faren, fordi hun vidste at han ville forgribe sig på dem.

- Der ligger så klare vurderinger fra eksperter at tiltalte skal i forvaring. Hvis tiltalte ikke skal idømmes den strengeste straf, forvaring, så har jeg svært ved at se hvornår, den straf skal anvendes, siger Karina Skou.


Seneste nyt

fra Nordjylland