Anklager kræver mindst otte års fængsel

Onsdag var der procedure i sagen fra Gedsted, hvor en 57-årig mand er tiltalt for vold og voldtægt.

Anklager Lasse Svensson gennemgik som den første sagens detaljer. Her gennemgik han blandt andet den tiltaltes egen forklaring, hvor den 57-årige tiltalte mand har beskrevet sig selv som en god familiefar.

Ifølge anklageren står den forklaring i skærende kontrast til de forklaringer, som er kommet fra børnene i familien. Mandens søn og stedsøn har i løbet af sagen forklaret, hvordan den 57-årige nærmest dagligt udsatte dem for tilfældig vold. Særlig grov var en enkelt episode, hvor den ældste af de to drenge som 4-årig blev bundet til en stol og slået adskillige gange med flad hånd og efterfølgende slået med en gardinstang, indtil han fik blødende sår.

Samtidig har mandens steddatter forklaret, hvordan hun flere gange om ugen blev voldtaget af den 57-årige mand, når børnenes mor var på arbejde og dermed ikke kunne kontrollere, hvad der foregik i hjemmet. Overgrebene begyndte, ifølge datterens forklaring, kort tid efter familien flyttede til Gedsted, hvor hun blot var fem år gammel.

Anklageren mener, at begge forhold er blevet tilstrækkeligt bevist og er af særlig grov karakter, da faderen har været både psykisk og fysisk ovelegen i forhold til børnene i familien. Det er dermed anklagerens opfattelse, at den 57-årige mand skal idømmes minimum 1½ års fængsel for vold og minimum seks års fængsel for voldtægt af steddatteren ? samlet set ikke under 8 års fængsel.

I sin efterfølgende procedure angreb forsvarer Stig Ejler Jensen flere elementer i børnenes forklaringer. Blandt andet mente han, at den 57-åriges steddatter havde den typiske profil på en pige, som kunne finde på at opdigte en voldtægt.

I løbet af sagen er det kommet frem, at pigen klarede sig dårligt i skolen og ofte blev mobbet. Derfor var det forsvarerens opfattelse, at pigen nemt kunne have opdigtet de seksuelle overgreb for at få opmærksomhed. I det hele taget gav forsvareren udtryk for, at han savner flere detaljer omkring de påståede voldtægter og finder flere af børnenes forklaringer utroværdige.

I forhold til anklagerne om vold mod børnene, havde Stig Ejler Jensen ligeledes svært ved at tro på, at børnenes mor skulle være blevet ved med at leve sammen med den 57-årige og gifte sig med ham, hvis hun var vidende om, at han udsatte hendes børn for vold. Derfor kræver han, at den 57-årige mand frifindes for alle anklager.

Domsafsigelsen er fredag klokken 11.30.


Seneste nyt

fra Nordjylland