Anmeldte aggressive hunde: Fik dødstrusler på Facebook

Jens Richard Nielsen delte en voldsom oplevelse på Facebook, og fik sig en endnu mere voldsom tilbage.

Det er ikke altid, et opslag på Facebook giver en positiv kommentar eller et 'synes godt om'. Adskillige danskere oplever hver dag, hvordan hidsig adfærd og voldsomt sprogbrug kan få frit løb på sociale medier.

Det skriver Dagens.dk.

En af dem, der har fået vreden at føle, er Jens Richard Nielsen fra Aalborg. Om morgenen den 31. oktober modtog han mere end 150 dødstrusler inden for en time.

- Nogen skrev, at jeg var det klammeste menneske i verden. Andre skrev, at jeg ville få tæsk eller få en kugle for panden, fortæller han til Dagens.dk.

Jens Richard Nielsen havde om morgenen ved otte-tiden anmeldt to aggressive hunde til politiet. Hundene løb løs i området Ved Dammen i Aalborg Øst. Politiet rykkede ud og skød den ene hund.

Billedet af den skudte hund lagde Jens Richard Nielsen på Facebook, fordi han ville dele den chokerende oplevelse med sine venner.

Kort efter brød helvede løs.

- Det var meget ubehageligt. Man tror ikke sine egne øjne. Truslerne kom også fra nogen af dem, jeg var ven med på Facebook. Der var mange, der skrev, at jeg skulle have samme tur som hunden. Det kammede fuldstændig over, siger han og understreger, at han har indset, at det ikke var den bedste idé at lægge et blodigt hundebillede på Facebook.

Men Jens Richard Nielsen er langt fra alene om at stå på mål for andre Facebook-brugeres behov for at komme af med vreden.

- Folk elsker at hade hinanden lidt hurtigere online. Man tillader sig selv at føle lidt mere, når man er på nettet. Vi har mange flere normer, når vi taler til folk ansigt til ansigt, men giver lettere slip, når vi skriver på Facebook, siger sociolog Anders Skov fra Center for Digital Dannelse til Dagens.dk.

Han understreger, at det er ligeså ulovligt at true på nettet, som det er i den virkelige verden.

Men selvom retorikken nogle gange er hård, og truslerne flyver om ørerne på os på Facebook, så er det ikke fordi, vi er blevet mere ekstreme.

Sociale medier er bare så nyt, at vi ikke lært, hvad vi kan tillade os at skrive i det offentlige rum endnu. Det mener inderhaver af firmaet Digital Identitet og fellow på Syddansk Universitet, Pernille Tranberg.

- Ekstreme sider, som vi hele tiden har haft, bliver udstillet i offentligt regi. Det handler om, at vi ikke er gode nok til at administrere vores egen offentlighed, siger hun til Dagens.dk.

Det vil kræve åbenhed og ikke mindst evnen til at erkende, hvis man er gået over stregen, hvis vi skal have en ordentlig tone på Facebook. Og det vil tage tid, mener hun.

- Jeg tror, det vil se anderledes ud om 10 år. Jeg håber, vi til den tid har forstået, hvad det vil sige at være offentlige mennesker. Desværre betyder det nok, at en del mennesker vil blive trådt over tæerne, hængt ud og såret i mellemtiden. Men det er learning by doing, for det går simpelthen så stærkt i den digitale verden, forklarer Pernille Tranberg.

Jens Richard Nielsen får stadig trusler den dag i dag. Han har valgt ikke at anmelde dem til politiet.


Seneste nyt

fra Nordjylland