Anna Ancher på vej til Washington

64 malerier fra Skagens Museum bliver fra februar udstillet i Washington i USA.

De hvide bomuldshandsker bliver brugt flittigt på Skagens Museum i disse dage. De er nødvendige, når personalet og konservatorer fra Fælleskonserveringen i Aarhus skal pakke i alt 64 malerier ned.

- Det er uvurderlige skatte, vi sender over Atlanten, konstaterer museumsdirektør Lisette Ebbesen.

Inden afgang mod Washington D.C. på den amerikanske østkyst, skal malerierne granskes nøje for at kortlægge alle detaljer.

- Der er kraftige revnedannelser i hele ansigtet, konkluderer Elizabeth Baadsgaard, mens hun står bøjet over et portrætmaleri, der nøje bliver gået efter med forstørrelsesglas og en LED-lygte. Sammen med en kollega sikrer hun samtlige malerier, så de kan klare både rejse og klimaforskel, når turen går til USA.

- Det er jo kulturskatte, vi har med at gøre, konstaterer hun.

Netop derfor skal både transport og sikkerhed være i top. Af samme grund er maleriernes rute til USA en velbevaret hemmelighed. Sikkert er det dog, at udstillingen i Washington begynder den 15. februar.

- Vi glæder os til at de bliver præsenteret for det amerikanske publikum. Det er Anna Ancher aldrig blevet i så stort et omfang før, siger Lisette Ebbesen om de af malerierne, som er malet af den berømte, kvindelige maler.

Samtlige 64 malerier er dog at finde i Skagen igen fra midten af maj, når sommersæsonen for alvor begynder.


Seneste nyt

fra Nordjylland