Filmede elever i omklædningsrum: En lærer på Støvring-skole sigtet

En 36-årig mandlig lærer på en skole i Støvring er blevet sigtet for blufærdighedskrænkelse. Politiet mistænker ham for at optage elever, der klæder om.

En 36-årig mand blev den 22. februar anholdt og sigtet for blufærdighedskrænkelse. Nordjyllands Politi mistænker ham for at have filmet skoleelever på Karensmindeskolen i Støvring uden deres vidende.

quote Vi indledte straks en efterforskning af sagen, og det er i forbindelse med dette efterforskningsarbejde, at vi finder data med blandt andet optagelser af nogle elever fra skolen, der er ved at klæde om.

V​​icepolitiinspektør, Frank Olsen

Politiet modtog den 4. februar en anmeldelse fra Karensmindeskolen om fundet af en rygsæk med overvågningsudstyr i et omklædningsrum. Det er ifølge politiet en gruppe 9. klasses piger, der finder tasken i omklædningsrummet og afleverer den til ledelsen på skolen. 

- Vi indledte straks en efterforskning af sagen, og det er i forbindelse med dette efterforskningsarbejde, at vi finder data med blandt andet optagelser af nogle elever fra skolen, der er ved at klæde om, siger lederen af politiets efterforskning, vicepolitiinspektør Frank Olsen. 

Politiet har i sin efterforskning fundet frem til, at rygsækken tilhører en 36-årig mand fra Aalborg-området, der er ansat som lærer på Karensmindeskolen, hvor rygsækken blev fundet. Han har været ansat på skolen i 10 år, men han har nu opsagt sin stilling. 

Manden er i fredags blevet afhørt af politiet, ligesom effekter på hans bopæl er blevet beslaglagt. Den 36-årige mand er efter endt afhøring blevet løsladt.

- Vi opretholder naturligvis sigtelsen mod ham, og vores efterforskning i sagen fortsætter i den kommende tid, siger Frank Olsen.

Ved Rebild Kommune beklager de situationen dybt. En børnepsykolog står til rådighed for børn og foældre ved skolen. 

- Jeg er glad for at skolen handlede så hurtigt og konsekvent, som de gjorde, da de blev opmærksomme på sagen, og jeg må rose det gode samarbejde, der har være med politiet. Det har været afgørende for, at sagen er blevet stoppet nu, siger Vibeke Lei Stoustrup, direktør i Rebild Kommune.

quote Jeg er glad for at skolen handlede så hurtigt og konsekvent, som de gjorde, da de blev opmærksomme på sagen.

Vibeke Lei Stoustrup, direktør i Rebild Kommune

Nordjyllands Politi vil af hensyn til efterforskningen ikke uddybe detaljerne i sagen, men fremhæver at der på nuværende tidspunkt ikke ser ud til at være sket delinger af det beslaglagte materiale. 

- Det, vi kan sige, er, at der nu ligger et stort efterforskningsarbejde foran os. Vi er i fuld gang med at danne os et overblik over sagen, dokumentere forholdene og kortlægge de spor, blandt andet de tekniske spor, der måtte forefindes, forklarer Frank Olsen. 

Nordjyllands Politi understreger, at hvis de identificerer nogle personer på det beslaglagte materiale vil de og deres forældre blive kontaktet. Karensmindekskolen har mandag morgen orienteret elever, forældre og kolleger på skolen om sagen. Skolen holder tirsdag et dialogmøde for forældrene.  

Her kan du høre vicepolitiinspektør Frank Olsen fortælle om sagen. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland