Ansatte hilser fusion velkommen

05:58

Trods udsigten til at omkring 100 medarbejdere skal afskediges, hilser medarbejderne i Spar Nord fusionen med Sparbank velkommen. Foto: TV2/Nord

1 af 2

Selv om Spar Nords fusion med Sparbank vil koste stillinger, så blev nyheden modtaget godt blandt Spar Nords medarbejdere.

Tirsdag offentliggjorde Spar Nord en fusionsaftale med den midtjyske bank Sparbank. Det betyder blandt andet, at den nye bank får fælles hovedsæde i Aalborg, hvor Spar Nord bank i dag har hovedsæde, og det vil koste arbejdspladser.

Det kommer primært til at ramme bankernes hovedsæder, når de to lægges sammen til ét, men det kan også ramme i nogle af de byer, hvor de to banker i dag begge har filialer.

I alt vil der ved sammenlægningen kunne spares omkring 100 stillinger væk.

- Når man glæder sig over en fusion, er der også noget man bekymrer sig om, og det er, at der skal ske en reduktion. Det går vi så i forhandlinger om, hvordan vi kan få løst bedst muligt, siger fællestillidsmand i Spar Nord, Ole Skov.

Han understreger dog, at medarbejderstaben alt i alt hilser fusionen velkommen.

- Man tager godt imod fusionen og synes, det ser rigtig spændende ud. Også fordi Spar Nord tidligere har tilkendegivet, at man er interesseret i at vokse sig lidt større, siger Ole Skov, der ser fusionsplanerne som en fornuftig handling.

Mens Planerne om fusion blev præsenteret på et pressemøde i København, ramte nyheden om fusionen også de nordjyske bankkunder.

- Jeg tror, det er godt. Så er der lidt mere at stå imod med i svære tider. Men jeg tror nu ikke, det er noget, der kommer til at påvirke mig i hverdagen, siger Lisbeth Elkjær, der er kunde i Spar Nord.

En anden bankkunde var dog noget mere skeptisk over udsigten til fusionen med Sparbank, som sidste år kom ud med et underskud på 236 millioner kroner.

- Jeg kunne se, at aktierne dykkede lidt, efter at nyheden kom ud i morges. Det var ikke meget, men de faldt lidt. Og så tænker man jo, om det er et fallitbo, der overtagerher, siger Spar Nord-kunde Lene Damgaard.

I det daglige skulle fusionen dog ikke få nogen større betydning for de nuværende Spar Nord-kunder.

- De får adgang til flere filialer, men da Spar Nord er den fortsættende bank, vil de hverken skulle have nyt kort, ny konto, ny mobilbank eller andet. Så i det store hele kommer det ikke til at få den store betydning, siger administrerende direktør i Spar Nord, Lasse Nyby.

Flere nyheder fra TV2 Nord