Ansatte i Frederikshavn: Vi kan ikke løbe stærkere

Ansatte i tre fagforbund går onsdag sammen om en demonstration i Frederikshavn, fordi kommunen har planer om spare 10 millioner kroner på ældre- og socialområdet.

Nok er nok.

Sådan lyder det fra medlemmerne i tre fagforbund i Frederikshavn, som i morgen, onsdag, har indkaldt til demonstration forud for at byrådet, hvor næste års budget skal førstebehandles.

- Vi er utilfredse med besparelser. Jeg har været ansat i kommunen i seks år, og der har ikke været andet end besparelser, og nu har vi fået nok. Vi kan ikke løbe stærkere, siger tillidsrepræsentant for de ansatte i socialpsykiatrien i Frederikshavn Kommune, Maibritt Corfixen.

Det er en besparelse på 10 millioner kroner på socialområdet, som har fået medlemmer i FOA, 3F og Socialpædagogernes Landsforbund til at sætte hælene i.

De mener, at der er brug for økonomisk ro på de kommunale arbejdspladser frem for yderligere besparelser på ældre- og socialområdet. Besparelser, som vil ramme både borgere og ansatte.

- Der bliver skåret ned alle steder, og hos os i socialpsykiatrien bliver borgerne udskrevet alt for tidligt, siger Maibritt Corfixen.

Som en protest mod besparelserne har medlemmerne i SL, FOA og 3F indkaldt til demonstration onsdag klokken 18 på Rådhuspladsen i Frederikshavn. 


Seneste nyt

fra Nordjylland