Antallet af brevstemmer fortsætter med at stige

Siden Folketingsvalget i 2007 er antallet af brevstemmer steget betragteligt. Rebild Kommune følger landsudviklingen.

Gardinerne til stemmeboksene har blafret det meste af lørdagen i Rebild Kommunes borgerservice på Rådhuset i Støvring.

- Der er run på. Folk står i kø, og mange må vente næsten en halv time, inden de kan komme til, siger borgerservicemedarbejder Tine Larsen, da TV2 Nord kigger forbi lige inden middag.

Ved folketingsvalget i 2007 var der lige godt 700 brevstemmer i Rebild. I 2011 var der 300 flere, og sidste gang, i 2015, var der flere end 1.200 brevstemmer. Den her gang tyder noget på, at antallet af brevstemmer kan blive overgået nok en gang. Valgdatoen, den 5. juni, taget i betragtning.

Så mange brevstemte på landsplan til de seneste folketingsvalg.

2007: 173.027 brevstemmer

2011: 278.243 brevstemmer

2015: 308.883 brevstemmer

- Mange af de, der kommer, fortæller, at de skal på ferie i forbindelse med Grundlovsdag. Eller så skal de til et arrangement i familien, siger Tine Larsen.

En rundspørge blandt vælgerne, der har har valgt at dukke op for at stemme lørdag formiddag, bekræfter antagelsen.

- Jeg rejser til Mallorca på tirsdag, og bliver der over pinsen, så derfor stemmer jeg i dag, siger vælger Peter Jensen fra Støvring.

- Jeg og familien skal på forlænget weekend i Skallerup Klit, så derfor er vi her, siger vælger Anders Johansen fra Støvring.

I Borgerservice har Tine Larsen endnu en mulig forklaring på, hvorfor vælgerne i stigende grad bliver væk på selve valgdagen.

- Jeg tror ikke, at det at komme hen på valgstedet i eksempelvis den lokale idrætshal for at mærke stemningen og tale med lokale politikere og naboer, betyder så meget for vælgerne som tidligere, siger hun.

I de tre første timer her den sidste dag, hvor det var muligt at brevstemme, nåede 150 vælgere forbi Borgerservice i Støvring.


Seneste nyt

fra Nordjylland