Antallet af olietyverier eksploderet

Sammenlignet med 1. kvartal 2010 er antallet af fyringsolie- og diesel-tyverier næsten fordoblet i Nordjylland i år. Det viser en opgørelse som Nordjyllands Politi har lavet for TV2/NORD. 

Tre gange på fire måneder har olietyve besøgt foderstoffirmaet Hedegaard Agro i Brønderslev, og stjålet i alt 5.300 liter diesel til en værdi af næsten 60.000 kroner.

Nu har man så lavet en alternativ tyverisikring, i håb om at ingen længere kan stikke snablen ned i den store underjordiske tank med diesel.

- Vi har simpelthen stillet en skibscontainer med tonstunge betonklodser ovenpå olietanken. Nu skal tyvene virkelig være dygtige, siger den butiksansvarlige hos Hedegaard Agro, Villy Bertelsen, til TV2/NORD.

Senest borede tyvene et hul i tanken hos Hedegaard Agro, da låget på studsen var låst rigtig fast. I det hele taget så bliver olietyverierne frækkere og frækkere og flere og flere.

-  I takt med brændstofprisernes himmelflugt er der nogen, der har fået billigere diesel på bilen eller billigere olie på fyret. Afsætnings-mulighederne må jo være der, ellers er der jo ingen fidus i det for olietyvene, siger politiinspektør hos Nordjyllands Politi, Stig Lundbo.

De tre første måneder sidste år modtog Nordjyllands Politi 73 anmeldelser om større brændstoftyverier. Med 133 tyverier indtil nu kan tallet nemt risikere at blive det dobbelte i år.

For politiet er det svært at pågribe olityvene, med mindre de bliver taget på fersk gerning.

- Vi har mistænkte i kikkerten, som vi holder skarpt øje med. Når de slår til næste gang, slår vi også til, siger politiinspektøren.

Det er især i weekenderne, at olietyvene er på spil.


Seneste nyt

fra Nordjylland