App-camp på universitetet

Sol og strand bandlyst på Aalborg Universitet. I stedet har computerne kørt på højtryk.

For det utrænede øje kan det synes helt sort, når man stikker hovedet ind på Aalborg Universitet i disse dage.

Her er der nemlig sommercamp, hvor temaet er programmering, og for de i alt 44 unge deltagere giver parenteser, tal og koder i lange baner på computerskærme masser af mening. De unge mennesker har siden tirsdag arbejdet på at udvikle apps (små programmer, red.) til smartphones.

- Jeg får lov til at møde nogle nye mennesker, som har samme interesser som mig, og får lov til at sidde og programmere, hvilket jeg finder hyggeligt, siger Viktor Bendtsen, en af deltagerne på campen.

Sammen med tre andre deltagere har han udviklet app'en "Whack a pirate", som er et spil til smartphones. De fire unge mænd kommer fra flere forskellige byer i hele landet for at deltage på campen, som afholdes af Ungdommens Naturvidenskabelige Forening.

- Der vil komme til at mangle folk, der kan noget indenfor IT i de kommende år, så det, vi prøver, er at øge interessen for det, så vi kan få flere folk til at arbejde med IT, siger Emil Gydesen, datalogistuderende ved Aalborg Universitet. Sammen med et hold af frivillige står han for at afvikle sommercampen.

Campen sluttede fredag eftermiddag med en kåring af den bedste app, og her kom Viktor Bendtsen og hans gruppe på tredjepladsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland