Arbejdsgivere har betalt til ulovlig uddannelse

Aalborg Tekniske Skole har fået omkring 100.000 kroner fra Arbejdsgivernes Elevrefusion(AER) til ulovlig uddannelse af ukrainske landbrugselever. AER vurderer nu, om pengene skal retur, hvilket Socialdemokraterne kræver, skriver Nyhedsbrevet 3F.

I en redegørelse til Undervisningsministeriet oplyser direktøren for Aalborg tekniske skole, at skolen har fået et beløb på ca. 3.000 kroner fra AER for hver af de 33 uddannelsesaftaler, som skolen har lavet med ukrainske elever. En uddannelse, som ministeriet tidligere har fastslået var ulovlig.

AER overvejer lige nu, om Aalborg tekniske skole må af med tilskuddet på omkring 100.000 kroner til den ulovlige uddannelse.

- AER betragter sagen alvorligt - men grundlaget skal naturligvis være velbelyst og i orden, inden der træffes en afgørelse. Det ligger fast, at hvis det viser sig, at der juridisk er et tilbagebetalingskrav, så vil AER naturligvis forfølge det, siger Gitte Fensten Madsen, kundechef i AER, til Nyhedsbrevet 3F.

Aalborg tekniske skole afventer AER's redegørelse.

- Siger afgørelsen, at vi skal betale pengene tilbage, gør vi selvfølgelig det, siger Lars Mahler, direktør for Aalborg tekniske skole, til Nyhedsbrevet 3F.

Socialdemokraterne er ikke i tvivl om at skolen skal sende AER-tilskuddet retur.

- Skolen må helt klart betale pengene tilbage, som den har fået uretmæssigt. Danske arbejdsgivere skal ikke afkræves penge for en ulovlig uddannelse, siger Bjarne Laustsen, fødevareordfører for Socialdemokraterne, til Nyhedsbrevet 3F.

Hen ved 90.000 offentlige eller private arbejdsgivere indbetaler 492,50 kr. i kvartalet for hver fuldtidsansat medarbejder til Arbejdsgivernes Elevrefusion, AER. Formålet er at skaffe flere praktikpladser inden for erhvervsuddannelserne.


Seneste nyt

fra Nordjylland