Arbejdsmarkedschef: Analyse er københavneri

Der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at få de arbejdsløse ud i job. Det viser en helt ny analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening. Nordjysk arbejdsmarkedschef kalder analysen for ”københavneri”.

Frederikshavn og Aalborg er bedst. I den anden ende ligger Hjørring, som ifølge analysen vil have 1.202 færre på offentlig forsørgelse, hvis den klarer sig som kollegerne i Aalborg.

- Analysen er det rene ”københavneri”

- Analysen er det rene ”københavneri” og vi ser den som ubrugelig. De har plottet en masse tal ind i deres tabeller, men virkelighedens ledighed kan ikke gøres op på den måde. I forvejen kigger vi allerede mod nabokommunerne og lærer meget af hinanden, siger Michael Duus Nielsen, arbejdsmarkedschef Hjørring Kommune til TV2 Nord.

I Aalborg Kommune kan de til gengæld ikke få armene ned.

- Beskæftigelsesområdet har været en klar prioritet i Aalborg i mange år, så jeg synes det er et rigtig flot resultat og det glæder mig da, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Selvom Michael Duus Nielsen er utilfreds med undersøgelsen er han åben over for samarbejde i fremtiden. 

- Erfaringsudveksling er vigtigt. Og det gør vi også i forvejen. Vi vil bare ikek gøre det på undersøgelsens præmisser, for det giver ingen værdi, forklarer han.


Seneste nyt

fra Nordjylland