Arbejdstilsynet i aktion her til morgen

Foto: TV2/Nord (Arkivfoto)

Aalborg-området er her til morgen et af målene for en stor aktion foretaget af Arbejdstilsynet. Flere nordjyske byggepladser kan forvente besøg.

Arbejdstilsynet gennemfører i dag den første af to aktioner på byggepladser over hele landet. De steder, hvor Arbejdstilsynet i dag finder alvorlige sikkerhedsproblemer, kan regne med snart at få et nyt kontrolbesøg.

Tilsynschef for Midt- og Nordjylland forventer stor aktivitet på byggepladserne.

- Forventningen er, at der her til morgen er gode muligheder for at se håndværkerne i arbejde i højden, da vejret er med os. Derfor kan vi også se, om reglerne bliver overholdt, siger Gitte Møller Jensen til TV2/Nord.

Farligt arbejde i højden, for eksempel på tage, stilladser og fra stiger, er blandt de hyppigst forekommende sikkerhedsproblemer, når Arbejdstilsynet fører tilsyn på byggepladserne.

Samtidigt fører arbejde i højden hvert år til mange alvorlige ulykker blandt byggeriets medarbejdere, herunder også dødsulykker. Alligevel oplever Arbejdstilsynet ofte, at man på byggepladserne ikke får rettet ordentligt op på problemerne, heller ikke selv om Arbejdstilsynet netop har været forbi og givet påbud.

De byggepladser, hvor der i dag konstateres alvorlige sikkerhedsproblemer, eller hvor Arbejdstilsynet vurderer forholdene kaotiske og uoverskuelige, kan regne med snart igen at få besøg af Arbejdstilsynets tilsynsførende.

Resultatet af aktionen forventes senere i dag.

Flere nyheder fra TV2 Nord