Arbejdstilsynet: Lossekompagni var ansvarlig for ulykke

Grenaa Lossekompagni har anket Landsrettens dom i sagen mod Nick Vejle, der blev hjerneskadet efter en ulykke i 2014.

Arbejdstilsynet har bedt Nordjyllands Politi rejse tiltale mod Grenaa Lossekompagni, fordi Arbejdstilsynet nu har vurderet, at virksomheden alligevel brød arbejdsmiljølovgivningen i forbindelse med en ulykke i 2014.

Det viser dokumenter fra Arbejdstilsynet, som TV2 Nord er kommet i besiddelse af.  

Ved ulykken blev den dengang 24-årige pumpemand Nick Vejle hjerneskadet, efter han hoppede ned i et lastrum fyldt med skidtfisk i et forsøg på at hjælpe to af sine kollegaer, der var faldet bevidstløse om på grund af giftige dampe fra fiskene. De to mænd døde af ulykken, mens Nick Vejle pådrog sig svære skader på hjernen. 

Nick Vejle havde kun været ansat ved lossekompagniet i fire uger, da ulykken skete. Han bar intet sikkerhedsudstyr, og ifølge Nick Vejle var han aldrig blevet instrueret i, at han skulle blive på havnen uanset hvad. 

Efterfølgende lagde Nick Vejle sag an mod Grenaa Lossekompagni og fik først medhold i byretten og senere i landsretten. Sagen er nu endt for Højesteret, efter Grenaa Lossekompagni har anket sagen. 

Nick Vejle og hans nye kæreste Stine Jørgensen.
Nick Vejle og hans nye kæreste Stine Jørgensen.
Foto: Nick Vejle / Privatfoto.

Stor lettelse for Nick

Oprindeligt havde Arbejdstilsynet droppet sin sag mod Grenaa Lossekompagni, der var den ansvarlige arbejdsgiver, i 2014, men efter at Nick Vejles sag er kommet for Højesteret, har Arbejdstilsynet bedt politiet om at genrejse tiltalen. 

- Vi synes, det er meget sent, at Arbejdstilsynet vælger at gøre det her. Nu har Nick været igennem to siger, siger Stine Jørgensen, Nick Vejles kæreste, som taler på vegne af Nick, fordi han på grund af sin skade har svært ved at tale. 

- Men det har også været en lettelse for Nick, forklarer Stine Jørgensen. Der har indtil nu hængt en sky af tvivl over parret, om hvorvidt ulykken var Nicks egen skyld.  

Droppede oprindelige tiltale

Arbejdstilsynet havde i 2014 også bedt Nordjyllands Politi rejse tiltalte mod Grenaa Lossekompagni, men her blev efterforskningen standset af politiet, fordi man ikke mente, at virksomheden brød arbejdsmiljølovgivningen. 

Torben Rhodin, der er advokat for Grenaa Lossekompagni oplyser, at man endnu ikke har modtaget noget fra Nordjyllands Politi omkring tiltalen, og Grenaa Lossekompagni derfor ikke har nået at forholde sig den nye udvikling i sagen. 

Stine Jørgensen fortæller, at der er berammelsesmøde den 23. juli, hvor parterne mødes for at finde en dato for retssagen i Højesteret. Det erstatningskrav, som Nick Vejle var blevet tilkendt ved landsretten, er utilgængeligt, indtil sagen er blevet gennemført ved Højesteret, og der er kommet en endelig afslutning.

TV2 Nord har forsøgt at få sagen uddybbet fra Arbejdstilsynet, men de har ikke ønsket at udtale sig, da sagen nu er sendt videre til Nordjyllands Politi.

TV2 Nord har i tre programmer fulgt Nick og hans tidligere hustru, Tanja, i deres kamp for at komme videre efter ulykken. Du kan se alle programmerne her, hvor de begge skal erkende, at de ikke kommer tilbage til livet som før ulykken.

Reportage om den 25-årige Nick der kom ud for en alvorlig ulykke

Første del i reportagen om den 25-årige Nick, der kom ud for en alvorlig ulykke. 

Reportage om den 25-årige Nick der kom ud for en alvorlig ulykke.

Anden del i reportagen om den 25-årige Nick, der kom ud for en alvorlig ulykke.

Reportage om den 25-årige Nick der kom ud for en alvorlig ulykke.

Tredje del i reportagen om den 25-årige Nick, der kom ud for en alvorlig ulykke. 


Seneste nyt

fra Nordjylland