Arkitekttegnede ungdomsboliger i Aalborg

Siden 1972 har Aalborg haft sit Aalto-byggeri i form af KUNSTEN. I 2008 kom Jørn Utzon til som den arkitektoniske hjerne bag det center, der i dag bærer hans navn.

På Himmerland Boligforenings foranledning føjer Henning Larsen sig nu til de verdenskendte nordiske arkitekter med markant byggeri i Aalborg.

- Umiddelbart vest for Musikkens Hus opfører vi 254 ungdomsboliger i en utrolig spændende arkitektur udviklet af Henning Larsen Architects, siger Ole Nielsen, direktør for Himmerland Boligforening.

Aalborgs rådmand for Sundhed og Bæredygtig Udvikling, Thomas Kastrup-Larsen (Soc.dem.), tager sammen med formand for Himmerland Boligforening, Peter Anker, det første spadestik til ungdomsboligbyggeriet på lørdag.

Det nye byggeri får navnet Larsen Waterfront.

- Jeg er ikke i tvivl om, at ungdomsboligerne med deres nærhed til studie- og kulturmiljøet omkring ikke mindst Nordkraft, Musikkens Hus, Utzon Center og Aalborg Universitets nye byggeri umiddelbart vest for Larsen Waterfront vil blive et utrolig flot bidrag til helheden. Og så vil byggerierne i samspil medvirke til at tilføre havnefronten liv og oplevelser 24 timer i døgnet, siger Ole Nielsen.

Byggeriet forventes klar til at modtage beboerne til studiestart 2014.


Seneste nyt

fra Nordjylland