Arla fyrer 75 medarbejdere i Nordjylland

Fyringerne kommer som resultat af, at mejerigiganten flytter dele af produktionen til Mellemøsten.

Omkring 75 ansatte på de to nordjyske Arla-mejerier i Bislev og AKAFA i Svenstrup står til at miste deres job.

Det står klart efter Arla tirsdag i en pressemeddelelse annoncerede, at de flytter dele af deres produktion til deres nye mejeri i Bahrain.

quote Jeg og alle mine kollegaer er meget skuffede over beslutningen, da vi i de seneste år har opnået at få produktiviteten op i ”verdens eliten” - og uge efter uge har slået vores egne rekorder.

Henrik Skaksen, fællestillidsrepræsentant på Bislev Mejeri.

- Lige nu forventer vi, at der bliver nedlagt omkring 40 af 140 stillinger på Bislev Mejeri og cirka 35 af 220 jobs på AKAFA. Det kan variere lidt, men det er vores forventninger på nuværende tidspunkt, siger kommunikationsdirektør i Arla, Theis Brøgger.

Afskedigelserne vil først træde i kraft fra slutningen af 2020 til starten af 2021.

- Vi har valgt at melde ud tidligt i processen, da vi gerne vil undgå rygtedannelser og forskellige bekymringer, som bliver blæst op, siger Theis Brøgger.

Vil hjælpe berørte medarbejde videre

Arla går nu i gang med at hjælpe de berørte medarbejdere videre.

- Nu har vi halvandet til to år til at planlægge godt og grundigt. Der vil være nogle, der kan gå på pension, og derudover har vi samarbejdsudvalg, som netop nu går i gang med at hjælpe folk videre. Her kigger vi blandt andet på, om der er jobs på andre Arla-mejerier eller på sammenlignelige virksomheder, siger Theis Brøgger.

Det er produktionen af smelteost og steriliseret fløde, som i forvejen kun sælges på markedet i Mellemøsten, der flyttes.

- Mejerierne i Bislev og Svenstrup kommer fremover til at producere det, som de producerer i dag. Der er bare nogle enkelte produktionslinjer, der bliver flyttet. De linjer flyttes, fordi de udelukkende producerer til Mellemøsten, og nu har vi fået et mejeri i Mellemøsten, og så giver det mening, at vi flytter produktionen derned, forklarer Theis Brøgger.

Skuffelse hos medarbejderne

På mejeriet i Bislev er man uforstående over for, at produktionen nu skal flyttes til udlandet.

- Jeg og alle mine kollegaer er meget skuffede over beslutningen, da vi i de seneste år har opnået at få produktiviteten op i ”verdens eliten” - og uge efter uge har slået vores egne rekorder. Den store anerkendelse vi hidtil har fået fra ledelsen i Arla Foods for vores høje effektivitet og gode resultater, giver lige nu slet ingen mening, siger fællestillidsrepræsentant på Bislev Mejeri, Henrik Skaksen.

Allerede nu går arbejdet i gang med at forsøge at hjælpe de medarbejdere som kommer til at modtage en fyreseddel.

- Det er en meget sort dag for hele mejeriet, for de mange dygtige kollegaer vi har og for lokalsamfundet. Vores opgave i forhandlingsudvalget er nu at hjælpe alle vores dygtige kollegaer videre på bedst mulige måde, fortæller Henrik Skaksen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland