Armbånd med penge i

Nordjyske Godik har fremtidens betalingssystem med på Smukfest.

Armbånd er normalt en smykkegenstand til kvinder, eller noget der er adgangsgivende til eksempelvis en festival eller et andet stort arrangement.

I år har dette års Smukfest i Skanderborg udvidet med endnu et armbånd. Det er et armbånd med en såkaldt NFC-chip, hvor du kan sætte penge ind via din mobiltelefon, en app, eller i en af de såkaldte "Cashless-boder," der findes flere steder på festivallen. På den måde undgår du, at skulle have fysiske penge op af lommen. En af idémændene bag den nye betalingsform, er Kim Godiksen fra Brovst, indehaver af Godik - nok mest kendt for de grønne toiletvogne.

Projektet med armbåndene har været tre år undervejs, og Kim Godiksen er glad for, at Skanderborg Festival har valgt netop ham og samarbejdspartneren BigeWallet til at stå for opgaven.

- Der er ingen, der kan formidle et budskab som Skanderborg Festival kan. De har en meget, meget fin kommunikation med deres kunder, fortæller han begejstret.

 

Med over 50.000 mennesker på festivallen, er der nok noget om snakken.

NFC står for Near Field Communication, og er en netværksteknologi, der virker på korte afstande op til 20 centimeter. Man får scannet chippen, når man skal betale i en bod. En transaktion tager cirka et sekund og er dermed også meget hurtigere end en almindelig dankort-transaktion.

 

- Hvis du er på et stadion, kan de lave 12.000 bægere fadøl inden pausen. De kan også lave 8000 pølser, men de kan ikke lave 250 dankort-transaktioner. Så hvad hjælper det, hvis man ikke kan få lov til at betale? Det er alles problem, hvor der er mange mennesker, fortæller han.

Man opretter en konto med personlige ID-informationer på nettet. På den måde "sladrer" chippen altså også, hvis en ung under 15 år forsøger at købe øl eller cigaretter. Under oprettelsen af kontoen, skal man også indtaste sin mailadresse, så hvis der er penge tilbage på armbåndet efter festivalen, får man automatisk en mail om, hvordan man kan føre pengene tilbage til sin egen konto.

Allerede nu tegner det nye armbånd til at blive en succes.

- Før festivallen gik i gang, havde 8500 oprettet en konto, og i dag (onsdag, red.) har i alt 17.000 oprettet en konto, fortæller Kim Godiksen.

Planerne for fremtiden er allerede i støbeskeen. Planen er at udvide brugen af betalingsarmbåndet til koncerter, sportsarrangementer, i teatre og på messer.

 

- Jeg tror, det er fremtidens betalingssystem, siger Kim Godiksen.


Seneste nyt

fra Nordjylland