Borgmester afbrød sin ferie: Arne Boelt bød fransk ambassadør velkommen til Hjørring

Han var egentlig stadig på sommerferie, men man siger ikke nej tak til besøg fra en nyudnævnt fransk ambassadør.

Arne Boelt bød i dag på rundvisningen i hjembyen Hjørring, da den franske ambassadør Caroline Ferrari kom på besøg, hun er i disse dage på visit i flere nordjyske byer.

I dag var turen kommet til Hjørring, som også bød på besøg på havnen i Hirtshals, hvor ikke mindst opførelsen af kommende vindmøller begejstrede den franske ambassadør.

- Her kan man godt lære noget af det danske. Hvor hurtigt og tæt på stranden, man kan få lov at bygge vindmøller -  i Frankrig ville det ikke kunne lade sig gøre så tæt ved havet, fortalte Caroline Ferrari, som ikke kunne udelukke, at der kan udvikles samarbejde mellem netop det nordjyske og Frankrig.

Det var en stolt borgmester der tog imod, selvom Arne Boelt ikke kan et ord fransk, så klarer han rundturen på “ husmandsengelsk”.

- Jeg kan vist kun sige parlez-vous francais, lød det grinende fra Hjørrings borgmester.

Men han imponerede alligevel, for den franske ambassadør var begejstret over hvad borgmesteren havde valgt at vise frem. Specielt P.Nørkjærs plads midt i Hjørring gjorde indtryk på ambassadøren, og ikke mindst kunstværket Fontæne skabt af kunstneren Bjørn Nørgaard.

Og selvfølgelig skulle det nye Vendsyssel Teater også vises frem, og det bragte smilet frem hos alle, da man opdagede, at Hjørring Revyen, der spiller i øjeblikket, bruger franske vine i deres revy.


Seneste nyt

fra Nordjylland