Arne Boelt frygter terror i Hirtshals

Det er på grund af den store trafik på havnen at borgmesteren frygter, at det kan blive et terrormål. Foto: Michael Andersen

Arne Boelt, borgmester i Hjørring, frygter terror på Hirtshals Havn. Foto: TV2/Nord

1 af 2

Den store nedprioritering, der sker af politiet i Nordjylland, er meget kritisabel, mener Hjørrings borgmester Arne Boelt.

Det nordjyske politiberedskab er under hårdt pres. Mange betjente er, på grund af grænsekontrollen og sikringen af synagogen på Krystalgade i København, fjernet fra Nordjylland.

Senest er det lokalpolitiet i Hirtshals, der er blevet midlertidigt lukket. Udviklingen bekymrer, borgmesteren i Hjørring Kommune. 

- Vi kan jo se, at det tager om sig, når vi kigger på alle de politifolk, der bliver sendt ud af vores region. Det er ikke okay, for vi har jo også krav på politi i Nordjylland, siger Arne Boelt. 

På et byrådsmøde onsdag aften besluttede Hjørring byråd at rette kritik mod strukturændringerne i politiet. Byrådet kritiserer blandt andet, at Hirtshals Politi bliver midlertidigt lukket uden, at det blev drøftet med de berørte parter i Hirtshals og Hjørring. 

- Hirtshals Havn er et trafikknudepunkt og som følge heraf et sårbart mål for eventuelle anslag. Samtidig håndteres og opbevares store mængder gods og værdier på Hirtshals Havn. Som følge heraf er det Byrådets opfattelse, at det ikke er hensigtsmæssigt at nedprioritere politiets synlighed i Hirtshals, står der blandt andet i kritikken. 

Jeg frygter terror. Nedlæggelsen af nærpolitiet på Hirtshals Havn er dråben, der får bægeret til at flyde over, for det her handler om tryghed

Arne Boelt frygter, at nedprioriteringen af politistyrken i Nordjylland, får store konsekvenser. 

- Jeg frygter terror. Nedlæggelsen af nærpolitiet på Hirtshals Havn er dråben, der får bægeret til at flyde over, for det her handler om tryghed, siger Arne Boelt. 

Flere nyheder fra TV2 Nord