Arsen i drikkevandet i Thorup Strand

Som eneste vandværk i Nordjylland har Thorup Strand Vestre Vandværk for meget arsen i drikkevandet i forhold til grænseværdierne

I alt leverer 11 vandværker i Danmark drikkevand med et alt for højt indhold af det kræftfremkaldende stof, arsen. Det er 11 for mange, mener miljøminister Troels Lund Poulsen.

- Arsen er giftigt. Derfor har vi en grænseværdi for, hvor meget arsen der må være i drikkevandet fra hanen. Der er ingen gode undskyldninger for at overtræde den ," siger miljøminister Troels Lund Poulsen.

Miljøministeren vil nu skrive til hver enkelt af de kommuner, der er ansvarlige for de 11 vandværker - og forlange, at kommunerne opfylder deres tilsynspligt og bringer forholdene i orden omgående. Den metode virkede for få år siden, hvor 93 vandboringer var forurenede.

De nye tal viser, at langt de fleste kommuner allerede har løst deres problemer med arsen, blandt andet ved at lukke boringer eller ved at fortynde med vand fra andre boringer.

Arsen i drikkevandet er et velkendt problem, men med relativt billige teknikker kan man fjerne det fra vandet. By- og Landskabsstyrelsen er i gang med at udarbejde en manual, som vil give kommunerne opdateret viden og rådgivning om arsen i drikkevandet.


Seneste nyt

fra Nordjylland