Arv på en million kroner får nu ben at gå på

En gårdejer fra Farsø-kanten efterlod tidligere i år en million kroner til Aalborg Universitetshospital, Farsø. Nu er det besluttet, hvad arven skal bruges til.

En gårdejer fra Farsø-kanten efterlod tidligere i år en million kroner til Aalborg Universitetshospital, Farsø. Nu er det besluttet, hvad arven skal bruges til.

Hvordan bruger man bedst en million kroner, som man ikke havde regnet med?  Det er den herlige udfordring, som personalet på Aalborg Universitetshospital, Farsø, i den senere tid har haft mulighed for at komme med bud på. Millionen er en arv fra en taknemlig patient, der hele livet boede få kilometer fra Farsø.

Ledelsen i Farsø besluttede hurtigt, at alle ansatte skulle have mulighed for at komme med forslag til, hvordan de mange, rare penge skulle bruges, og de mange forslag blev samlet til en bruttoliste. Og det var bestemt ikke forslag, der manglede, så der var forslag til meget mere end en million. Derfor satte en koordinerende gruppe, bestående af samtlige ledere på hospitalsafsnittet, sig ned for at vælge blandt de mange gode forslag.

- Vi lagde til grund for vores valg, at pengene ikke skulle bruges til typiske driftsopgaver, men til noget ekstraordinært. Og så skulle pengene bruges på noget, der skaber glæde for både patienter, pårørende og personale. Jeg synes, at vi er kommet frem til nogle gode valg, og jeg er sikker på, at de fem projekter vil bringe masser af glæde fremover for alle, der færdes på hospitalsafsnittet. Og så er jeg meget taknemmelig over, at en borger donerer så mange penge til os, siger afsnitsledende sygeplejerske og formand for koordineringsgruppen, Mette Berntsen.

Nu er det besluttet, hvordan pengene skal bruges, og det betyder, der afsættes en halv million kroner til renovering af gårdhaver og grønne områder, 250.000 kroner til renovering af forhallen, 75.000 kroner bruges til tv og informationsskærme i venterum, og så skal der bruges 60.000 kroner på belysning med farvegengivelse i endoskopistuen. Sidst nævnte har stor betydning for personalets arbejdsmiljø.

Halvdelen af arven bruges således på gårdhaverne ved Ortopædkirurgisk, Medicinsk og Palliativ afdeling. Gårdhaverne bruges af både patienter, pårørende og personale. Samtidig har mange patienter udsigt til haverne fra stuerne, og efter en renovering vil indlagte patienter have meget mere glæde af udsigten. Haverne blev etableret for over 20 år siden, og er meget tilgroede og ufremkommelige for patienterne.

Der afsættes desuden 50.000 kroner til personalearrangement, mens de sidste 65.000 kroner er i første omgang en buffer, hvis et af projekterne bliver dyrere end forventet. 

 

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord