Asaaborger vandt over kommune - kaprede område uden tilladelse

Knud Sørensen fra Asaa er en glad mand. Han har netop fået Vejdirektoratets ord for, at Brønderslev Kommune ikke måtte ekspropriere et stykke af hans fredskov og gøre den til vandresti.

- Det var da en glædelig overraskelse, at vi vandt, efter at sagen næsten har kørt i et år nu, siger Knud Sørensen, lodsejer i Asaa.

quote Vi har jo ingen ønsker om at genere lodsejeren. Vi vil gerne finde en løsning. Det kan godt ske, at dialogen kan blive bedre.

Karsten Frederiksen, formand i teknikudvalget, Brønderslev Kommune

I brevet, som sætter Brønderslev Kommune på plads, står der i konklusionen:

”Vejdirektoratet ophæver kommunens beslutning om ekspropriation, dels fordi kommunen ikke har indhentet samtlige nødvendige tilladelser efter skovloven, dels fordi afgørelsen ikke er tilstrækkeligt begrundet.”

- Vejdirektoratet er jo kommet med en afgørelse, der erklærer ekspropriationen ugyldig, så nu har vi lukket stien. Vi gik straks i gang med selv at spærre adgangen til den sti, som Brønderslev Kommune anlagde for nylig, uden at der var givet tilladelse. Vi troede faktisk, at kommunen kom med det samme og fjernede deres anlæg på min grund, men det har den i hvert fald ikke gjort endnu, siger Knud Sørensen.

Kommune føjer sig - i første omgang

Teknikudvalget i Brønderslev Kommune må nu følge Vejdirektoratets afgørelse.

- Vi må tage afgørelsen til efterretning. De har sagt til os, at ekspropriationen ikke var begrundet godt nok, og det er jo sådan, at vi politikere og embedsmænd laver fejl en gang imellem, siger Karsten Frederiksen (Konservative), formand for teknikudvalget i Brønderslev Kommune.

Familien Sørensen elsker naturområdet med marker, eng og træer, men glæden over at have vundet retten til deres egen jord skal måske holdes lidt i ro, for kommunen planlægger et nyt forsøg på at ekspropriere deres jord.

- Vores tanke er, at vi fortsat ønsker at foretage en ekspropriation for at få stien lagt på et godt og rekreativt område, siger Karsten Frederiksen.

- Vi har ingen ønsker om at genere

Den er lodsejeren i Asaa ikke med på. Han har flere gange afslået at komme af med sin jord. Teknikformanden dog vil forsøge sig igen – med det gode, siger han

- Vi har jo ingen ønsker om at genere lodsejeren. Vi vil gerne finde en løsning. Det kan godt ske, at dialogen kan blive bedre, siger teknikudvalgsformanden.

Knud Sørensen har svært ved at se, at han og kommunen skulle kunne komme længere med nye møder. Dialoger om de mange forskellige elementer i sagen gennem flere år har ifølge ham ikke virket.

- Jeg har ikke været tilfreds. Det var nok også derfor jeg klagede, siger Knud Sørensen.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland