Asbeststøv forsinker nedrivning

Under nedrivningen af en bygning på genbrugspladsen på Stadevej ved Brønderslev gik asbestholdige tagplader i stykker. Arbejdstilsynet er nu gået ind i sagen. Det skriver P4 Nordjylland.

Arbejdstilsynet greb i går ind, da en tagkonstruktion på genbrugspladsen ved Brønderslev blev revet ned. Der er asbest i tagpladerne, og da de gik i stykker ved nedrivningen, blev der frigivet farligt asbeststøv.

- Der er et stykke af tagkonstruktionen, der er faldet ned i går, og derved er 10-20 tagplader knækket, siger pladsformand Ole Jacobsen til P4 Nordjylland.

I stedet for nedrivningen kræver reglerne, at man skruer pladerne løs og fjerner dem enkeltvis, så de ikke går i stykker. Dermed undgår man, at asbeststøvet frigøres. Selv i små mængder kan støvet være kræftfremkaldende.

- Jeg ved ikke, hvorfor vi ikke har fulgt reglerne. Men der har ikke stået noget i udbudsmaterialet om, at der var asbest i taget, og jeg har ikke været klar over, at der måske var asbest i de plader, siger pladsformanden til P4 Nordjylland.

De sidste plader bliver nu taget ned med håndkræft. Det er Sejlstrup Entreprenørforretning, der river bygningen ned for affaldsselskabet AVV.

Flere nyheder fra TV2 Nord