Asbeststøv forsinker nedrivning

Under nedrivningen af en bygning på genbrugspladsen på Stadevej ved Brønderslev gik asbestholdige tagplader i stykker. Arbejdstilsynet er nu gået ind i sagen. Det skriver P4 Nordjylland.

Arbejdstilsynet greb i går ind, da en tagkonstruktion på genbrugspladsen ved Brønderslev blev revet ned. Der er asbest i tagpladerne, og da de gik i stykker ved nedrivningen, blev der frigivet farligt asbeststøv.

- Der er et stykke af tagkonstruktionen, der er faldet ned i går, og derved er 10-20 tagplader knækket, siger pladsformand Ole Jacobsen til P4 Nordjylland.

I stedet for nedrivningen kræver reglerne, at man skruer pladerne løs og fjerner dem enkeltvis, så de ikke går i stykker. Dermed undgår man, at asbeststøvet frigøres. Selv i små mængder kan støvet være kræftfremkaldende.

- Jeg ved ikke, hvorfor vi ikke har fulgt reglerne. Men der har ikke stået noget i udbudsmaterialet om, at der var asbest i taget, og jeg har ikke været klar over, at der måske var asbest i de plader, siger pladsformanden til P4 Nordjylland.

De sidste plader bliver nu taget ned med håndkræft. Det er Sejlstrup Entreprenørforretning, der river bygningen ned for affaldsselskabet AVV.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord