Asetek får 13 millioner kroner i skades-erstatning

Den nordjyske teknologivirksomhed Asetek A/S får 13 millioner kroner i skadeserstatning efter at have vundet en patentsag over den canadiske virksomhed CoolIT Systems.

En amerikansk domstol har fastsat at den nordjyske teknologivirksomhed Asetek A/S skal have 1,9 millioner dollars, som lige nu svarer til omkring 13 millioner danske kroner, i skadeserstatning. Asetek A/S vandt en patentsag over den amerikanske virksomhed CoolIT Systems.

CoolIT Systems er Aseteks hovedkonkurrent, og de må nu betale en skadeserstatning efter, at en dommer i San Jose fastsatte at CoolIT Systems havde plagieret Asteteks patenterede, vandkølede processorer.

Begge parter var enige om, at forsøge at finde et forlig. Derfor bestemte de to virksomheder sig for, at en forligsdommer skulle vurdere, om der var tale om krænkelse og i så faldt udregne, hvor meget erstatningen skulle være. CoolIT Systems har 180 dage til at betale de 13 millioner kroner.

Ifølge Aseteks stifter og direktør, André S. Eriksen, har retssagen været en lang og sej proces, som har fået hård ved firmaets og firmaets aktiekurs grundet omkostningerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland