Astman foreslår lægeløsning, men møder modstand på Christiansborg

Region Nordjylland kunne spare millioner af kroner, hvis det blev tilladt at starte og drive lægeklinikker, men det ønske møder modstand fra l

Region Nordjylland bruger millioner af kroner på at rekruttere læger og sikre, at der er et lægetilbud til alle nordjyder. Det er et dyrt og besværligt arbejde, der ifølge regionen kunne løses langt bedre, men regionens forslag møder politisk modstand.

Region Nordjylland driver i dag lægeklinik på Aage Holms Vej i Hjørring. Klinikken blev oprettet, fordi der ikke var praktiserende læger nok, og regionen vil gerne oprette flere af disse klinikker, hvor det er regionen, der står for driften – helst i forbindelse med hospitaler.

- Det er jo det, vi kan høre, de unge læger gerne vil. De vil gerne være i et større fagligt fællesskab, de vil gerne kunne forske ved siden af, de vil gerne have fleksibilitet i deres arbejdsdag, og det er noget af det, vi kan tilbyde, siger regionsrådsformand Ulla Astman. 

For en uge siden blev Michael Trabjerg færdiguddannet læge. Han er tilhænger af regionens forslag.

- Nu om dage er det, yngre læger efterspørger, netop kompagniskaber, hvor man er flere læger sammen, så man kan have sparring og supervision fra ældre læger også, siger Michael Trabjerg.

I dag kan regionen kun i tilfælde af akut lægemangel drive lægeklinikker. Ellers skal det sendes i privat udbud hos såkaldte udbudsklinikker, hvilket koster regionen millioner af kroner. Regionerne vil gerne være fri for at skulle sende klinikkerne i privat udbud, men det ønske møder modstand hos regeringen.

- Det Ulla Astman gerne vil, det er, hun vil gerne ind og overbyde de privatpraktiserede læger og sætte sig på det fra regionens side. Det var der ikke en enig indstilling om fra Lægedækningsudvalgets side, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Også de praktiserende lægers organisation PLO er modstandere af Ulla Astmans forslag mens Socialdemokratiets sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen støtter op om Ulla Astaman og Region Nordjyllands ønske.

Du kan se et længere interview med sundhedsordføreren i videoen her:

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland