Astralis vinder historisk titel og otte millioner kroner

Det danske Counter-Strike hold Astralis sikrede sig på hjemmebane i Odense sejren i ESL Pro League og som det første hold nogensinde en Intel Grand Slam titel.

Astralis er verdens absolut bedste Counter-Strike hold.

Det slog det danske Counter-Strike hold fast, da de søndag aften vandt turneringen ESL Pro League foran 5.000 mennesker på hjemmebane i Odense. I finalen slog Astralis Team Liquid med 3-1.

Det danske hold Astralis, der har nordjyske Andreas Højsleth (Xyp9x) på holdkortet, har med titlen i Odense sikret sig en såkaldt Intel Grand Slam, som det første hold nogensinde i verdenen.

Intel Grand Slam titlen går til et hold, der vinder fire store turneringer i ESL eller DreamHack regi inden for 10 turneringer. Med en Intel Grand Slam titel følger der 1 million dollars.

Med sejren i Odense og Intel Grand Slam titlen sikrer Astralis sig præmiepenge for over otte millioner danske kroner.

Comeback efter første bane

Astralis startede finalen dårligt ud, da de tabte første bane ret overbevisende.

Til anden bane fik holdet dog rystet de værste finale-nerver af sig og vandt en tæt anden bane.

Tredje bane gik også til Astralis og på fjerde bane viste holdet, hvorfor de lige nu er verdens bedste hold. Tidligt kom Astralis foran på banen og udbyggede stille og roligt føringen. Tema Liquid formåede dog at skabe lidt spænding til sidst i kampen, men Astralis holdte hovedet koldt og fik sikkert lukket banen 16-11.

Selvom Astralis nu skal nyde titlen, så kan de ikke tillade sig at hvile fuldstændig på laurbærrene. Den 15. december skal de nemlig endnu en gang i aktion.


Seneste nyt

fra Nordjylland