Asylansøgere bor på feriecenter

 Asylansøgere bor på feriecenter

Brovst Asylcenter har overbookning af asylansøgere. Derfor er nogle af dem blevet indkvarteret på Feriecenter Slettestrand.

Hussein Mahmoodi, Jalal Mahmoodi og Abdul Mateen Salarzay er nogle af de heldige asylansøger. De bor i øjeblikket på Feriecenter Slettestrand i en treværelseslejlighed, i stedet for de noget mindre værelser på asylcenteret i Brovst:

- Ved du hvad, i de her store rum bor vi fire personer, men på asylcentret i Brovst lever de tre på kun et værelse. Og deres rum er altså meget lille, det er umuligt at bo tre personer der, fortæller Abdul Mateen Salarzay, der kommer fra Afghanistan.

Brovst Asylcenter er i øjeblikket redningsventil for Sandholmlejren, hvor der siden december har været stigning i antallet af asylansøgere. Mod et normalt snit på 30 om ugen, er det nu oppe på 55. Brovst Asylcenter er blevet bedt om at finde ekstra plads, og da de selv allerede har overbooket deres egen normering på 157 asylansøgere, var lejemålet hos Feriecenter Slettestrand et alternativ:

- Kravet var at det skulle være et sted med egne køkkener, for asylansøgerne skal selv lave mad. Det er dog kun midlertidigt, for til sommer skal hotellet selv bruge deres lejligheder når turisterne kommer. Til den tid skulle vi selv have plads. Vi får nogle mobile bygninger fra Hanstholm, fortæller Ninna Svendsen, der er kontaktperson fra asylcenteret i Brovst.

Indtil sommer nyder 40 asylansøgere godt af swimmingpool, fitnessrum og billardborde, mens de venter på at udlændingeservice behandler deres sager færdigt.

Se reportage klokken 19.30 på TV2/NORD i aften.


Seneste nyt

fra Nordjylland