Asylansøgere til Ranum i dag

Små 50 asylansøgere fra blandt andet Irak og Sydafrika kommer i dag til Ranum.

I dag rykker de første 48 asylansøgere ind i det nye asylcenter i Ranum syd for Løgstør. Og i næste uge kommer de næste 50 asylsøgere.

- Der kommer asylansøgere fra forskellige lande, som for eksempel Rusland, Irak og Sydafrika. Og der er både enlige og familier blandt dem, oplyser udvalgsformand Kurt Friis Jørgensen.

Udlændingestyrelsen vil huse i alt 200 asylansøgere i Ranum i lejlighederne i Ludvig Müllers Have.

- Vi har haft et konstruktivt og intenst samarbejde med Vesthimmerland Kommune for at sikre åbningen af asylcenter Ranum, og i dag kan vi byde Vesthimmerland velkommen som ny centeroperatør. Det er vi meget glade for i en situation, hvor der er et stigende behov for indkvartering af asylansøgere. Det er kommunens første operatøropgave, og der har i den forbindelse været god bistand fra Jammerbugt Kommune, som driver flere asylcentre ikke langt fra Ranum, siger kontorchef i Udlændingestyrelsen Thomas Mortensen.

Udlejeren er i gang med at renovere lejlighederne, men det er kommunen, der skal drive centret og sørge for, at lejlighederne møbleres, at børnene passes osv.

- Det er lidt hektisk i øjeblikket. Men vi har styr på det. I første omgang er det kommunalt ansatte, der driver centret - men vi søger snart eksternt efter en leder, siger Kurt Friis Jørgensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland