Asylcenter bekymrer ikke

Et nyt asylcenter i Hjørring bør ikke bekymre borgerne, mener borgmester Arne Boelt.

Flere nordjyske byer har i den seneste tid taget imod syriske asylansøgere, og fra på mandag bliver Hyttebyen i Hjørring asylcenter.

Mandag aften var der informationsmøde i Hjørring med deltagelse af borgmester Arne Boelt (Soc.Dem.), som ikke er bekymret over at skulle byde asylansøgere velkommen i kommunen.

- Det er jeg slet ikke. Vi har to gange måttet tage imod i Vrå, og hvis sådan et lille samfund kan tage det, så kan en stor by som Hjørring i hvert fald også, siger Arne Boelt.

I sommer blev den gamle skole i Simested i Vesthimmerland også indrettet til midlertidigt asylcenter, og dengang var der stor skepsis i den lille by. Men da TV2 Nord mandag besøgte Simested, kunne borgerne fortælle, at det går godt, og der er endda flere borgere, der har afleveret aflagt tøj til asylansøgerne i byen.

En af de borgere, der var mødt op til mandagens informationsmøde i Hjørring, var Michael Isaksen. Han er ikke specielt bekymret for udsigten til at Hyttebyen endnu engang skal huse asylansøgere.

- Vi har jo prøvet det før, og jeg kommer selv fra et sted i Hjørring, hvor der er flygtninge, som er kommet ud i det civile liv. Jeg har utroligt gode oplevelser med flygtninge. De falder ind i området og snakker med danskerne, og det går også den anden vej, siger Michael Isaksen.


Seneste nyt

fra Nordjylland