Auken: Ingen har ret til at bryde loven

[size=2]Bæredygtigt Landbrug er velkommen til torsdagens vandtopmøde, hvis organisationen tager afstand fra formanden. [/size]

Når miljøminister Ida Auken (SF) vælger at udelukke formanden for Bæredygtigt Landbrug til torsdagens vandtopmøde på Fyn, sker det, fordi det på ingen måde kan accepteres, at formanden bryder loven om randzoner, fastslår ministeren.

- Jeg har rakt hånden ud til Bæredygtigt Landbrug og inviteret dem inden for i dialogen om, hvordan de næste vandplaner skal se ud, siger Ida Auken til Ritzau.

- Men jeg har også sagt meget tydeligt til dem, at de står ved en skillevej - enten er de medspillere eller også er de modspillere. Hvis de vælger at bryde loven, så har de meldt sig ud af dialogen, tilføjer ministeren.

Formanden for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, har tidligere meldt ud, at han ikke agter at overholde den nye randzonelov, som blev indført lørdag, men alligevel undrer han sig over ekskluderingen fra mødet.

- Ministeren ønsker åbenbart ikke at få de praktiske aspekter med. Jeg repræsenterer over halvdelen af de danske landmænd, og vi vil have undersøgt lovens lovlighed, siger han til TV2/Nord.

Men der kan slet ikke sættes spørgsmålstegn ved lovens gyldighed, fastslår Ida Auken.

- Selvfølgelig er loven lovlig. Den er vedtaget af et stort set enigt folketing. Og i Danmark har man ikke ret til at sige, at der er en lov, man ikke kan lide, og derefter begynde at bryde den, siger ministeren.

Hun fastslår desuden, at ekskluderingen af Flemming Fuglede Jørgensen ikke er et forsøg på at fjerne de kritiske røster fra debatten.

- Der kommer meget store dele af dansk landbrug til mødet, og de er bestemt meget kritiske over for de vandplaner, der er på bordet nu.

- De må være lige så kritiske, som de vil, men en dialog kræver respekt og anerkendelse af hinanden, og det er dybt respektløst at gå ud og bryde loven i en retsstat som Danmark, siger Ida Auken.

Hun tilføjer, at Bæredygtigt Landbrug er mere end velkomne til torsdagens møde på Fyn, hvis organisationen tager afstand fra, at dens formand bryder loven.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland