Automat skaber splid på sygehus

Ansatte på Aalborg Universitetshospital skal fremover trække deres kitler i en automat. Systemet vækker harme, fordi automaten spilder de ansattes tid, og de kommer for sent på arbejde.

Kl. 15 er det tid til vagtskifte på Aalborg Universitetshospital, og dermed også tid til at stå i kø i kælderen.

Her står den nye uniformsautomat, hvor 3000 ansatte skal hente og aflevere deres uniformer.

- Jeg synes, at vi bruger rigtig lang tid på det. Og det tøj, der kommer ud, det passer ikke altid, siger Birgitte Jensen, der er sygeplejerske.

Flere ansatte fortæller TV2/Nord, at de er mødt for sent ind på arbejde på grund af det nye tøjafhentningssystem.

Automaten er fem uger gammel, men har siden dag ét været anledning til frustrationer for en række af de ansatte. Tidligere fik de uniformerne udleveret manuelt, men den nye løsning skal spare to millioner kroner om året.

- Vi vil jo rigtig gerne, i den her omstillingsproces som vi er i, at vi bruger pengene til den direkte patientbehandling, og så må vi jo i fællesskab som personale slække lidt på gamle vaner og den service, der har været tidligere, siger Aalborg Universitetshospitals vicedirektør Kim Mikkelsen om den nye fremgangsmåde.

Sygehusledelsen lover nu, at medarbejdernes oplevelser vil blive taget til efterretning.

- Det kommer til at betyde i praksis, at ventetiden vil blive minimeret, og at det, der kommer ud af automaten, det skal være i orden, siger vicedirektør Kim Mikkelsen og spår at problemet er løst inden for et par uger.

Personalet er indkodet, så maskinen automatisk skal finde frem til den rigtige tøjstørrelse til den enkelte.


Seneste nyt

fra Nordjylland