Av av av: Hobro IK blev lammetævet af AaB

Hobro IK blev søndag sorteper i lokalopgøret med AaB, som vandt med hele 5-0 på DS Arena i Hobro.

Det blev en søndag af de helt sorte for Hobro IK. På DS Arena tog bundproppen i Superligaen imod lokalrivalen AaB, som ligger nummer tre, og i løbet af de 90 minutters spilletid blev forskellen på de to mandskabers niveau udpenslet på pinagtigste vis.

Hobro IK måtte tage imod lussing efter lussing og gå fra banen med et mildest talt svidende nederlag på 0-5.

Mandskabet og cheftræner Allan Kuhn har brugt de seneste uger på at stabilisere Hobro IK's defensiv. Og de første 30 minutter var det også netop defensiven, der var mest i brug for holdet. Men forsvaret måtte til sidst bukke under for et stærkt AaB-pres - Kasper Pedersen bragte i 31. minut AaB foran 1-0.

Og kørt før pausen udbyggede nyeste mand i AaB-truppen, Tom van Weert, den føring til 2-0.

Viste tænder for sent

Bedre blev det desværre ikke for Hobro IK i anden halvleg.

Den erfarne midtbanespiller Danny Olsen gjorde sig særdeles uheldigt bemærket et kvarter inde i halvlegen, da han med et selvmål sendte AaB op på 3-0.

Det fik for alvor gejsten og selvtilliden til at blomstre hos AaB-spillerne, der flere gange spillede Hobro-forsvaret chokerende tyndt. Jubelen ville da heller ingen ende tage, da Tom van Weert scorede sit andet mål i kampen i 66. minut, og igen da Lucas Andersen bankede bolden i mål på imponerende langskud til 5-0 tre minutter senere.

AaB havde flere chancer for at udbygge føringen i de næste minutter. Især endnu et langskud fra Lucas Andersen voldte Hobro-keeper Jesper Rask problemer.

Mod slutningen af kampen begyndte Hobro at vise tænder i angrebet og havde flere gode aktioner på AaB's banehalvdel. Men angrebene var for sene og for ufokuserede, og der var ikke meget at stille op over for en sprudlende og selvsikker modstander. Så mens festen for alvor tog fart på gæstetribunen, trak Hobro-tilhængerne lige så stille ud af DS Arena.

Hele 5-0 kunne Aab tage med sig hjem fra DS Arena i Hobro.