Båd udbrændt: Familie redder sig i land

Foto: Per Frank Paulsen

Foto: Per Frank Paulsen

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 3

En familie blev tirsdag eftermiddag fanget på en brændende båd i Limfjorden. De handlede dog resolut, så alle kom uskadte fra båden.

En familie bestående af to voksne, to børn og en hund var tirsdag eftermiddag nået til Aalborg efter tre ugers sejlads i Skærgården. Turen fik dog et brat stop, da de pludselig opdager, at der kommer røg op fra båden.

- De lægger et brandtæppe over, hvor røgen kommer fra. Mor, børnene og hunden sætter sig om i en redningsjolle, der er spændt efter båden, mens far sejler dem i land. Så det er godt handlet i situationen, siger Jakob Schmidt, indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab.

De lægger et brandtæppe over, hvor røgen kommer fra. Kvinden, børnene og hunden sætter sig om i en redningsjolle, der er spændt efter båden, mens far sejler dem i land. Så det er godt handlet i situationen

Indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab

Sejlbåden blev slukket af Nordjyllands Beredskab, da den lagde til kaj ved Aalborg. Familien er fra Vestjylland, og skulle egentlig have haft en nat i Aalborg inden de sejlede videre, men båden er ikke lige til at sejle videre i.

- Båden er lukket ned, og vi venter nu på, at politiet kan lave nogle brandtekniske undersøgelser for at fastlægge brandårsagen, siger Jakob Schmidt.

Både børn, voksne og hunden har det efter omstændighederne godt. Alle fire mennesker er dog kørt en tur på skadestuen til observation for røgforgiftning.

Forsiden lige nu