Sidste års vindere i pælesidning: Både vanvittigt og grænseoverskridende

Igen i år afvikler TV2 Nord nordjyske mesterskaber i pælesidning, og du har chancen for at blive en af de fem deltagere, der kæmper om 20.000 kroner.

30,5 timer siddende på træpæl – det var, hvad det blev til for Sally Zadeh og Martin Christensen, sidste års to vindere af TV2 Nords pælesidningskonkurrence.

quote Jo længere tid, der gik, jo mere kunne jeg mærke, at når man snakkede, begyndte man at mumle. Kroppen var på overarbejde, overtræt og føltes mærkelig. Dit hoved leger med dig efter flere timer.

Martin Christensen, vinder 2018. 

- Det var rigtig sjovt. Lidt vanvittigt, men sjovt, fordi man fik testet egne grænser - hvor langt man kan gå. Det var en god oplevelse - også ude på pælen, hvor mig og Sally fik et venskab og hyggelige samtaler, fortæller 31-årige Martin Christensen fra Frederikshavn.

Og samme oplevelse havde 29-årige Sally Zadeh fra Læsø.

- Det var vildt sjov og grænseoverskridende. Vi vidste ikke helt, hvad vi gik ind til, før man var der, siger hun.

Igen i år afvikler TV2 Nord pælesidningskonkurrencen. Det sker fra 22. til 24. august.

Endte med at dele præmien på 20.000 kroner

Konkurrencen, der i al sin enkelthed handler om at sidde længst tid på en pæl, har fem deltagere. Og sidste år var det altså Martin Christensen og Sally Zadeh, der kunne blive siddende i længst tid.

På grund af udmattelse og af sikkerhedsmæssige årsager blev Martin Christensen beordret ned af konkurrencens dommer. Han og Sally Zadeh endte derfor med at dele præmien på de 20.000 kroner.

- Jo længere tid, der gik, jo mere kunne jeg mærke, at når man snakkede, begyndte man at mumle. Kroppen var på overarbejde, overtræt og føltes mærkelig. Dit hoved leger med dig efter flere timer, forklarer Martin Christensen.

Du kan få en plads på én af de fem pæle! Læs mere om tilmelding til konkurrencen nederst i artiklen.
Du kan få en plads på én af de fem pæle! Læs mere om tilmelding til konkurrencen nederst i artiklen.

Også konkurrenten Sally Zadeh, der udviste en særlig grad af fairplay ved at hoppe ned af pælen sammen med Martin Christensen, var hårdt ramt undervejs.

- Både psykisk og fysisk kunne man mærke, at man var ramt. Jeg fik ondt i ben og knæ. Mentalt var jeg helt ødelagt. Man havde ikke fået sovet og måske heller ikke spist og drukket ordentligt. Særligt om natten – det var det værste. Der var jeg tæt på at sige stop.

En fantastisk oplevelse

På trods af de fysiske og psykiske anstrengelser ser de to vindere af sidste års konkurrence tilbage på en god oplevelse, hvor deltagerne blandt andet blev interviewet og stillet små opgaver undervejs, ligesom flere nysgerrige publikummer kom forbi.

- Der var helt fantastisk forplejning. Og godt fundet på med interviews en gang i mellem, så man holder sig lidt i gang, og så man ikke bare sumper. Og så kommer der jo også mennesker og kigger til dig og snakker med dig. Det var rigtig godt, siger Martin Christensen, der oven i købet har meldt sig til igen i år.

- Sidste år ville jeg sidde i 48 timer, men jeg gik sukkerkold. Nu har jeg læst op på lektien, så nu føler jeg, at jeg har meget mere styr på det. Jeg har læst op på nogle tricks. Nu vil jeg gennemføre 48 timer. 100 procent. Jeg har tænkt over det lige siden, lyder det fra Martin Christensen, der håber at være blandt de fem heldige, der udtrækkes til at deltage i konkurrencen.

Kan du selv slå de 30,5 timer, som vinderne endte med at sidde sidste år? Så kan du læse mere om tilmelding her.


Seneste nyt

fra Nordjylland