Bålhytte skal gøre Rebild Bakker mere attraktiv for gæster

En ny bålhytte i Rebild Bakker skal danne rammer om aktiviteter for gæster og bruges som samlested for guidede ture.

Politikerne i det tidligere Skørping Kommune og nu Rebild Kommune har længe arbejdet for at få et samlested for akviteter i Rebild Bakker, og nu er det endelig lykkedes. 

Fredag blev der indviet en bålhytte, som skal danne ramme om flere forskellige aktiviteter både med og uden ild.

- Den betyder, at vi nu har et nyt tilbud til folk, der kommer i bakkerne. Vi har rigtig mange gæster hvert år, og nu er der både en legeplads til børnene og en bålhytte, hvor man søge ind i tilfælde af dårligt vejr, siger Leon Sebbelin (R), borgmester i Rebild Kommune.

Hytten kan bruges til at spise madpakke i, og trætte vandrere kan tage et velfortjent hvil. Kommunen får også en base for udeskole midt i bakkerne. 

- Vi er rigtig glade for hytten. Den giver langt bedre mulighed for at formidle naturen i bakkerne, og alt det som folk kommer efter, siger Leon Sebbelin.

Hytten ligger på vej ned til gyden, hvor der hvert år holdes 4. julifest og er blevet navngivet efter Rebildfesternes grundlægger, dansk-amerikaneren Max Henius.

- Det har været en lang rejse for at få rejst bålhytten. Vi begyndte at snakke om, hvad man kunne gøre i bakkerne for 20 år siden, og for 5 år siden blev man så enige i byrådet, og nu har vi en legeplads og en bålhytte, som er meget lig det, vi tænkte på for 20 år siden, siger Leon Sebbelin. 


Seneste nyt

fra Nordjylland