Badminton: Dansk mixed double går hele vejen i Kina

Joachim Fischer og Christinna Pedersen vinder Super Serie-finalerne ved at finaleslå kinesiske OL-guldvindere.

Joachim Fischer og Christinna Pedersen gik søndag morgen dansk tid hele vejen ved Super Series-finalerne i Kina, hvor den danske mixed double i badminton i finalen slog værtsnationens OL-guldvindere fra London, Zhang Nan og Zhao Yunlei, i tre sæt.

I første sæt var Fischer og Pedersen, der aktuelt ligger nummer seks på verdensranglisten, med til stillingen 14-14, men fire tabte bolde i træk sendte de fjerdeseedede kinesere afgørende foran. Kineserne vandt derfor også sættet med 21-17.

I andet sæt i den prestigefyldte sæsonafslutning viste danskerne endnu mere af den gejst, der kendetegner dem på de gode dage, og som også var med til at sikre dem bronze ved sommerens OL.

Selvom de kinesiske hjemmebanehelte blev båret frem af publikummet i den store hal i Shenzhen, overtog danskerne showet.

Især Zhang Nan begyndte at lave fejl, og de blev udnyttet, så danskerne kunne nuppe sættet med sikre 21-12. Det er sjældent set, at kineserne på hjemmebane i den grad taber pusten. Men det var danskernes fortjeneste.

I tredje sæt viste Fischer og Pedersen allerede overtaget fra start, da Joachim Fischer i en kaotisk duel først snublede, hvorefter han alligevel i liggende position fik reddet fjerbolden over til kineserne.

Herefter kom han på benene for dog igen at glide og tabe ketsjeren uden at kineserne fik lukket ned. Christinna Pedersen holdt dem stangen, og da så Fischer igen kom op at stå, sendte kineserne bolden ud over baglinjen.

Danskerne kom foran 11-7, og efter en længere stillingskrig midt i sættet kunne Pedersen og Fischer efter et par matchbolde tage sættet 21-14.

Det er parrets første turneringssejr i år.


Seneste nyt

fra Nordjylland