Badminton: Nordjyske klubber sætter ind imod faldende medlemstal

 Badminton: Nordjyske klubber sætter ind imod faldende medlemstal

I hele landet har badmintonklubberne oplevet en stor nedgang i antallet af medlemmer. Med et nyt initiativ forsøger seks nordjyske klubber nu at vende tendensen.

Ålbæk, Frederikshavn, Sæby, Strandby, Bindslev og Skagen har i samarbejde med Dansk Badminton Forbund startet et introforløb for forældre, hvis børn spiller badminton i klubberne. Forældrene skal med til seks stævner, hvor de delvis aktivt skal hjælpe børnene med at tælle point under kampene, og delvis undervejs selv skal lære mere omkring sporten.

I hele Danmark har badmintonsporten haft en svær periode igennem de seneste år, fordi medlemstallene i klubberne er drastisk faldende. I Ålbæk havde klubben for 10 år siden ca. 80 ungdomsspillere. I dag er der kun 20. Før i tiden havde klubben seks ugentlige træningstimer, nu er det nede på to.

- Det er et kæmpe problem, siger Lasse Kristoffersen, der er ungdomsansvarlig træner i Ålbæk Badmintonklub.

De seks nordjyske klubber håber nu at kunne vende tendensen ved at opdrage forældrene til at engagere deres børn. Og det kræver, at de selv er interesserede og kender til sporten.

- Forældrene skal lære, hvordan man er en god badmintonforældre. Det er nemlig ikke ligesom at være f.eks. håndboldforældre eller fodboldforældre, for i badminton har man ikke et hold at tage ud med på samme måde, så derfor er børnene afhængige af, at andre omkring dem er engagerede, siger Lasse Kristoffersen.

- Det er så vigtigt, at der er et samarbejde imellem børnene og de voksne. Hvis ikke forældrene kører børnene til kampene, jamen så har vi pludselig ingen børn i badmintonhallerne, siger Kirsten Leth fra Dansk Badminton Forbund. Så det skal vi have lært dem vigtigheden af, konstaterer hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland