Indkøbsnet: Lene syr bæredygtige net af gamle skjorter

I Føtex i Frederikshavn kunne kunderne i dag gå hjem med bæreposer af andet end plastik

Skrædder og højskolelærer på Vrå Højskole Lene Schøning Bruun syr så symaskinen synger i sin interismistiske systue lige inden for svingdørene i Føtex på Rådhus Allé i Frederikshavn. Foran hende vokser bunken med gamle skjorter, der alle venter på at få et nyt liv som i alle henseender bæredygtige indkøbsnet. 

- Det er ikke skønsyning, og det handler ikke om æstetik, siger Lene Schøning Bruun, mens hun tager fat på at forvandle endnu et sæt skjorter. 

Det var hendes datter Maiken Schøning Bruun, der som ansat i varehusets frugt-og grønt afdeling fik ideen til de nysyede bæredygtige poser.

- I frugt og grønt afdelingen har vi bomuldsposer, som kunderne kan bruge til frugten, så de slipper for at bruge plastikposer. Og derfor fik vi ideen til, at kunderne selv kunne tage noget gammelt med, som så kunne blive brugt igen, siger Maiken Schøning Bruun. 

Kunderne i Føtex kunne derfor fra tirsdag formiddag til sidst på eftermiddagen aflevere to skjorter og så senere hente dem igen - nu omdannede til en funktionel mulepose. 

Og den ide var der rigtig mange kunder, der godt kunne lide. Midt på dagen lå der så mange skjorter på bordet foran Lene Schøning Bruun, at der var ventetid på flere timer, inden man kunne hente sin færdige pose. 

- Heldigvis er det godt vejr, så man kan tage på stranden, mens man venter, eller måske gå på en ekstra indkøbstur, lød det fra Lene Schøning Bruun. 

i Føtex i Frederikshavn kunne kunderne i dag få lavet to gamle skjorter om til et på alle måder bæredygtigt indkøbsnet.

Lise Christensen kom helt fra Mosbjerg med to skjorter - en fra hendes mand og en fra hendes søn - som hun gerne ville have lavet om til den bæredygtige pose. Og hun var ovenud tilfreds med resultatet.

- Den er virkelig flot, kanon flot  og lige som forventet, sagde Lise Christensen, da hun tog imod den mørkegrå prikkede og stribede pose, der var blevet lidt lavere og lidt bredere end de øvrige på grund af forskellen i størrelsen på de to skjorter. 

Det er ikke tilfældigt, at det netop er skjorter Lene og Maiken Schøning Bruun bruger til indkøbsnettene. Skjorter er nemlig lavet af en blanding af bomuld og polyester og derfor er stoffet svært at genbruge i sig selv. Til gengæld er det slidstærkt og dermed særdeles velegnet til de bæredygtige muleposer. 

Lene Schøning Bruun kunne godt have syet en pose ud af kun een skjorte, men det havde taget længere tid, og derfor valgte hun, at kunderne skulle komme med to skjorter, så det var muligt at lave så mange som muligt. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland