Bæredygtigt Landbrug blåstemplet

Flemming Fuglede Jørgensen blev valgt til formand for Bæredygtigt Landbrug i 2012. Foto: Torben Lykke Larsen

06:47

For bare et par år siden blev organisationen Bæredygtigt Landbrug betragtet som en flok lovløse rebeller, men nu er de pludselig blevet respektable - faktisk så respektable, at de tilskrives en stor del af æren for, at den nye landbrugspakke i sjælden grad har forbedret erhvervets vilkår

1 af 2

På få år har landets nye landbrugsorganisation gået fra at være en protestgruppe, til at blive taget alvorligt af lovgiverne.

- Det har været en fantastisk rejse! Sådan beskriver Bæredygtigt Landbrugs (BL) nordjyske formand Flemming Fuglede Jørgensen selv de seneste par år i spidsen for Danmarks nye landbrugsorganisation.

BL tilskrives en stor del af æren for de indrømmelser, som regeringen netop har givet erhvervet i den såkaldte landbrugspakke. Nu må landmændene gøde mere, og samtidigt er de forhadte randzoner droppet. Ifølge landmand Carsten Søborg fra Birkelse er det i høj grad BL og deres nordjyske formands fortjeneste.

- Flemming Fuglede Jørgensen er en stålsat mand. Når først han har taget en beslutning, viger han ikke, før den er gennemført. Jeg tror, at de fleste landmænd er enige om, at BL har en stor del af æren, for de ting vi har opnået i landbrugspakken, siger Carsten Søborg.

Flemming Fuglede Jørgensen konstaterer selv, at den nu afgåede minister Eva Kjer Hansen (Venstre) lyttede til BL, som til andre organisationer. Om det betyder en blåstempling betyder mindre for ham selv.

- Det ved jeg faktisk ikke, men vi vil blive ved med at føre fakta frem, som vi har gjort hele tiden. Når man så lytter bliver vi glade, og hvis man ikke vil, træffer vi andre skridt. Vi ændrer ikke vores stil på nogen måde, siger Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt landbrug.

Flere nyheder fra TV2 Nord