Bæredygtigt tøj hitter

Et lille tøjfirma i Klitmøller satser på at sænke kundernes tøjforbrug ved at satse på bæredygtighed og kvalitet.

I Klitmøller er et mindre tøjfirma ved at svømme godt og grundigt imod den etablerede modestrøm. ELSK er navnet på firmaet, der for snart to et halvt år siden blev stiftet af partnerne Lars Riis og Lukas Leszczynski.

Værdierne er enkle. Tøjet skal være bæredygtigt, miljøvenlig og præget af kvalitet.

Som forbruger får du noget, som er lavet med omhu, og som er unikt. Samtidig tager du hensyn til miljøet, og du får et produkt, der er bygget til at holde længe

- Meget af det, der kendetegner modeindustrien er, at det handler om, hvem der kan gøre det billigst, og hvem der kan lave mest. Vi vil gerne gå den anden vej. Derfor er prisen ikke det første, vi kigger på, men derimod kvaliteten af vores tøj, fortæller medstifter Lars Riis.

Den etablerede tøjindustri er en af de helt store miljøsyndere. Det image vil drengene bag ELSK ikke være en del af. Derfor er alt deres tøj produceret af økologisk bomuld for at skåne miljøet. Derudover producerer de maksimalt 200 styk af hvert enkelt stykke tøj for at undgå spild.

- Som forbruger får du noget, som er lavet med omhu, og som er unikt. Samtidig tager du hensyn til miljøet, og du får et produkt, der er bygget til at holde længe. Modsat meget af det tøj, man ellers kan købe i dag, siger Lars Riis.

For folkene bag ELSK vil gerne sænke danskernes forbrug af tøj. Og den eneste måde det gøres på er ved at sælge kvalitet, forklarer Lars Riis. Derfor er ELSK produkter også en smule dyrere.

Indtil videre sælges ELSKs produkter i cirka 20 butikker på landsplan, og de har haft stor succes siden de åbnede. Lars Riis håber, at de fremover kan få endnu flere til at tænke over deres forbrug, når de køber tøj.

- Vi ved jo godt, at hele regnskoven ikke bliver reddet med ELSKs tankegang. Men det er mange bække små, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland