Bagmand i Aalbæk-sag vil forklare sig

Foto: Tv2nord.dk

Den 39-årige bagmand i smuglersagen fra Aalbæk Havn vil for første gang forklare sig i retten.

Mandag begynder ankesagen mod de fire sigtede i smuglersagen fra Aalbæk Havn. Her skal Vestre Landsret tage stilling til, hvilken straf de fire - som i februar alle blev idømt tre et halvt års fængsel i byretten - skal have.

Den 39-årige nordmand, som ved Retten i Hjørring blev idømt fængsel og udvist af Danmark for sin rolle som bagmand i sagen, vil mandag udtale sig for første gang.

- Det eneste, jeg kan sige, er, at han nu gerne vil give sin version af, hvad der er sket. Mit forsvar af ham vil derfor indeholde nye synspunkter, siger den 39-åriges advokat Mette Grith Stage til det norske nyhedsbureau NTB.

De fire nordmænd er sigtet for at have forsøgt at smugle 250 kilogram hash fra Aalbæk Havn 6. januar 2013. Smuglingen blev forpurret, da Nordjyllands Politi i samarbejde med politiets aktionsstyrke slog til på Aalbæk Havn. Her blev to nordmænd anholdt og en tredje dræbt i forsøget på at undslippe politiet. Siden blev den 39-årige og yderligere to mænd anholdt og varetægtsfængslet.

- Det har naturligvis været hårdt for min klient at sidde varetægtsfængslet med besøgs- og brevkontrol i så lang en periode, og han savner selvsagt sin familie og sit normale liv, siger Mette Grith Stage.

Den 39-årige nordmand har anket sin dom fra byretten til frifindelse. Dette gælder også for en af de andre dømte nordmænd, mens de to øvrige dømte har anket deres dom til formildelse.

Anklagemyndigheden har anket alle fire nordmænds domme til skærpelse.

Flere nyheder fra TV2 Nord