Bagmandspolitiet dropper sigtelse mod Jutlander Bank

Bagmandspolitiet vurderer, at Jutlander Bank ikke kan dømmes for fifleri med kurser.

Bagmandspolitiet opgiver en sigtelse for kursmanipulation mod Jutlander Bank, oplyser bankdirektørerne Poul Damgaard og Per Søderup i en fondsbørsmeddelelse.

Bagmandspolitiet opgiver også sigtelser mod en tidligere direktør og en tidligere ansat i Sparekassen Himmerland, lyder det fra bankdirektørerne.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, som er bagmandspolitiets formelle navn, vurderer ifølge fondsbørsmeddelelsen, at banken ikke vil blive fundet skyldig ved en retssag.

Jutlander Bank blev dannet tidligere i år, da Sparekassen Himmerland fusionerede med Sparekassen Hobro.

Sigtelserne er blevet rejst i kølvandet en sag mod Ebh Bank og Sparekassen Himmerland, som i januar 2013 endte med fængselsdomme til flere centrale personer i bankerne.

I april i år blev sagen afsluttet ved Vestre Landsret, efter at de dømte havde anket byretsdommen. Og det gjorde de klogt i. Landsretten nåede nemlig frem til det stik modsatte resultat, og frifandt de tiltalte.

Sigtelserne mod Jutlander Bank, som altså nu er fortid, drejede sig om påstået fifleri med aktiekurser i Vestjysk Bank, hvilket også var tilfældet i Ebh-sagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland