Bagmandspolitiet har fokus på afgået bankdirektørs aktieoptioner

TV2/NORD erfarer, at Sparekassen Himmerlands tidligere direktør Svend Jørgensens aktieoptioner er centrale i bagmandspolitiets sigtelse af ham. I sidste uge trådte Svend Jørgensen øjeblikkeligt tilbage, da sigtelse blev kendt.

I onsdags trådte den daværende direktør i Sparekassen Himmerland Svend Jørgensen tilbage med øjeblikkelig virkning. Det skete, da det kom frem, at han er sigtet for kursmanipulation.

Baggrunden for anmeldelsen bygger på aftaler om gensidige aktiehandler for 10 mio. kr., som Sparekassen Himmerland foretog i august og septemer 2008 med den nu krakkede EBH-bank.

Af Sparekassens årsregnskaber fremgår det, at Svend Jørgensen i 2006 fik option på 55.000 aktier i Sparekassen.

I netop august og septemer 2008, da Sparekassens handler med EBH-bank fandt sted, faldt kursen på mange andre bankers aktier, imens Sparekassen Himmerlands lå stabilt, og ikke kom under kurs 600.

Hvis kursen fortsat havde været omkring 600 i februar 2010, hvor Svend Jørgensen kunne bytte optionerne til aktier i Sparekassen Himmerland, så havde Svend Jørgensens aktier kunnet sælges med et overskud på mere end 19 millioner kroner.

TV2/NORD erfarer i dag, at netop optionsprogrammet indgår som en del af bagmandspolitiets sigtelse imod Svend Jørgensen.

Efter Svend Jørgensen trådte tilbage, valgte Sparekassen Himmerland at suspendere yderligere to medarbejdere. TV2/NORD erfarer, at den ene af de to suspenderede var blandt de ledende medarbejdere, der også havde del i Sparekassens aktieoptionsprogram.

Bestyrelsesformand Finn Hovalt Mathiassen fra Sparekassen Himmerland sagde i onsdags, at handlerne med EBH-bank på det daværende tidspunkt i 2008 ikke gav anledning til undren
hos bestyrelsen. Det synspunkt fastholder han i dag. 

- På baggrund af den viden, som jeg sidder med, så mener jeg ikke, at der er foregået noget ulovligt i Sparekassen Himmerland, siger Finn Hovalt Mathiassen.

Bestyrelsesformanden vil ikke kommentere på det konkrete indhold i sigtelserne, så længe bagmandpolitiet efterforsker sagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland