Bakker på arbejde

På vindmøllefabrikken Siemens Wind Power i Aalborg bakker samtlige 1.300 ansatte på arbejde.

På vindmøllefabrikken Siemens Wind Power i Aalborg bakker samtlige 1.300 ansatte på arbejde. Bilen skal afleveres baglæns i p-båsen, når medarbejderne møder. Det lyder måske fjollet, men faktisk så er det blevet både nemmere og sikrere for medarbejderne, når de skal hjem igen.

Før servicetekniker Tuncay Demirel kan stemple ind på Siemens Wind Power om morgenen, skal han først lige have stillet bilen fra sig.

- Familie, venner og mine fodboldkammerater griner, og synes at det er en tåbelig regel, vi har fået herude på fabrikken, siger Tuncay Demirel til TV2/NORD.

Alle ansatte - høj som lav - skal bakke ind i parkeringsbåsene.

- Hvis der er nogen, der ikke overholder det, så kan det i værste fald betyde en advarsel. Det er et krav at køre baglæns i p-båsene, siger Ole Popperud, der er fabrikschef hos Siemens Wind Power.

Den baglæns tur om morgenen blev indført for godt tre år siden. Af to grunde. At få de ansatte til tænke sikkerhed lige fra starten af arbejdsdagen. Og så for at hindre at de banker baglæns ind i hinandens biler om eftermiddagen.

- Førhen var alt næsten kaos. Det er nu blevet meget nemmere at komme væk p-pladsen, når man har fået fri, siger Tuncay Demirel.

Det var efter en bakke-ulykke på p-pladsen på Siemens Wind Powers fabrik i Brande, at ordningen blev indført. Nu gælder den så på alle Siemens fabrikker i hele verden.

MEGET MERE I TV2/NORD kl. 19:30 i aften.


Seneste nyt

fra Nordjylland