Kog vandet inden du drikker det: Bakterier fundet i vandet i Aalborg

Der er fundet bakterier i drikkevandet i en del af Aalborg Centrum, og forsyningen anbefaler borgerne inden for det berørte område at koge vandet, inden de drikker det.

Der er i vandprøver udtaget fra ledningsnettet i en del af Aalborg Centrum fundet bakterier, oplyser Aalborg Forsyning lørdag aften.

Indtil videre anbefales de berørte beboere i området mellem Vesterbro/Prinsensgade i vest, Fyensgade/Jyllandsgade i syd, Østre Alle og ud mod Oliehavnen i øst at koge vandet, før de drikker af det eller bruger det til madlavning.

På Aalborg Forsynings hjemmeside www.aalborgforsyning.dk kan beboere i området se, om de er omfattet af forureningen. På hjemmesiden kan de også finde svar på de mest centrale spørgsmål om forureningen.

Alle husstande i det berørte område bliver informeret direkte ved en skriftlig meddelelse i form af SMS.

Da der altså er risiko for forurening af drikkevandet, anbefaler overlæge ved Styrelsen for Patientsikkerhed Anne Hempel Jørgensen, at beboerne i det berørte område tager deres forholdsregler.

- Folk i området anbefales at koge vandet, før de drikker det eller bruger det til madlavning. To minutters kogning dræber bakterierne i vandet. Men vandet fra hanerne kan godt bruges til for eksempel tøjvask, kogning af kartofler og lignende, siger Anne Hempel Jørgensen.

Bor du inden for det afmærkede område, anbefales det, at du koger vandet, inden du drikker det. 
Bor du inden for det afmærkede område, anbefales det, at du koger vandet, inden du drikker det. 
Foto: Aalborg Forsyning

Distributionschef i Aalborg Forsyning Ole Neerup-Jensen siger:

- Vi har i Aalborg Forsyning indledt en intensiv jagt på eventuelle kilder til forureningen.

Ifølge Ole Neerup-Jensen er det endnu for tidligt at sige noget om årsagen til forureningen, men han lover, at Aalborg Forsyning vil holde borgerne og medierne løbende orienterede om situationen.

Den 20/8-2019 får Aalborg Forsyning resultatet af en række nye vandprøver, som vil vise, om kogeanbefalingen kan ophæves.

På hjemmesiden www.aalborgforsyning.dk kan borgere i det berørte område finde svar på de mest centrale spørgsmål om forureningen, og hvordan de skal forholde sig, indtil problemet er løst.


Seneste nyt

fra Nordjylland