Ballade om flådestationen: - Man kan frygte en del i Frederikshavn

Politisk analytiker mener, at en flytning af materiel og arbejdspladser kan ende med store konsekvenser for flådestationen i Frederikshavn.

Når politikere og borgere i Frederikshavn Kommune ryster en anelse i bukserne over udsigterne til at miste 26 arbejdspladser på Flådestation Frederikshavn og Søværnets Skole ved det næste forsvarsforlig, er det med god grund.

Sådan lyder vurderingen fra TV2's politiske analytiker, Thomas Funding.

- Hvis man på bundlinjen fryger at miste ansatte på flådestationen i Frederikshavn, tror jeg ikke, man skal frygte så meget. Med forliget er der jo lagt op til flere og ikke færre ansatte på de danske kaserner. Men frygter man interne forskydninger, altså at folk og udstyr flyttes fra eksempelvis Frederikshavn til Flådestation Korsør, tror jeg, man kan frygte en del, siger Thomas Funding. 

For sådan en relativt lille flytning af bare 26 medarbejdere kan på lang sigt ende med at skade Frederikshavns flådestations chancer for at overleve.

- Hvis hele diskussionen om, hvorvidt Danmark kun skal have én flådestation, dukker op på et tidspunkt, hvor Korsør måske er den primære flådestation, kan det bringe Frederikshavn i fare, lyder vurderingen.

Derfor vurderer han, at der i den konkrete kamp om arbejdspladser ligger en langt større kamp - og den kamp har frederikshavnerne allerede taget op. Mandag aften var der indkaldt til informationsmøde, ikke kun for at oplyse borgerne, men også for at sende et stærkt signal til beslutningstagerne på Christiansborg. 

Det fortalte borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen (S):

- Vi er bekymrede for, om man på den lange bane er ved at tømme flådestationen og Søværnets SKole for mandskab og funktioner og i stedet trækker dem østpå. Derfor bruger vi alle vores kontakter og hele vores netværk bredt her i Frederikshavn til at vise, hvad vi kan, og til at slå fast, at vi slår ring om vores flådestation.

- Det er ikke mange år siden, man fra Christiansborg sagde, at der kun var brug for én flådestation i Danmark, og at det var den i Frederikshavn. Derfor må vi positionere os på, at her er blevet investeret rigtig mange penge, og at vi magter alle opgaver herfra, alt med Søværnet og dets skoler, sagde Birgit S. Hansen ved mødet mandag aften.


Seneste nyt

fra Nordjylland