Ballade om forlystelsespark i Aalborg

Venstre-folketingsmedlemmer pudser kulturministeren på mistanke mod Aalborg Kommune for ulovlig brug af tilskudsmidler til Aalborg Zoo. Direktør afviser.

Venstre-folketingsmedlemmer har den socialdemokratisk styrede Aalborg Kommune mistænkt for at fifle med tilskud til Aalborg Zoo, således at forlystelsesparken Karolinelund får ulovlige driftsmidler. De to turistattraktioners fælles direktør, Henrik Johansen, afviser, at deres regnskaber blandes sammen.

Venstre-folkene i Folketingets kulturudvalg har bedt
kulturminister Carina Christensen (K) om at undersøge mistanken om fiflerier, som ifølge partiets kulturordfører, Ellen Thrane Nørby er rejst i henvendelser til partiets lokalt valgte folketingsmedlemmer.

Hvis Karolinelund får ulovlige driftstilskud, så er der tale
om konkurrenceforvridning i forhold til regionens andre
forlystelsesparker. Og hvis pengene kommer fra tilskud til zoo, så undergraver det også den ellers gavnlige tilskudsordning for zoologiske haver, siger Venstres kulturordfører, Ellen Thrane Nørby.

- Vi ved ikke, om det har noget på sig. Hvis det ikke passer, så er det jo også godt at få afklaret, siger kulturordføreren.

Aalborg Zoo og Karolinelund drives af hver deres selvejende fond med egne bestyrelser, men har fælles drift og ledelse. Aalborg Kommune ejer dog grunde og bygninger.

Henrik Johansen oplyser, at Karolinelund har sin egen
bogholder i sæsonen, når forlystelsesparken har åben.

- Vi kører det som to selvstændige, juridiske enheder med hvert sit regnskabssystem. Vi gør meget for at holde dem helt adskilte, siger direktøren om den fælles administration.

Et snævert flertal i byrådet af Socialdemokraterne, De
Radikale og Dansk Folkeparti vedtog sidste år under nogen ballade at donere 3,34 millioner kroner til renovering af Karolinelund. Mindretallet med Venstre og De Konservative har rejst en byrådsdebat den 24. marts om kommunens fremtidige involvering i Karolinelund. Mindretallet betragter det kommunale økonomiske engagement som konkurrenceforvridende over for områdets private turistattraktioner af samme slags.

Aalborg Kommune købte i 2007 forlystelsesparken for otte millioner kroner af Torben "træsko" Pedersen, der ikke kunne få forlystelsesparken til at løbe rundt. Karolinelund blev derefter overdraget til den selvejende fond.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland