Ballade om Klokkerholm Møllesø: Brønderslev Kommune tømmer den for fisk

Tirsdag gik Brønderslev Kommune i gang med at tømme Klokkerholm Møllesø for fisk for at forbedre søens kvalitet. Det har skabt utilfredshed i den lokale lystfiskerforening.

Trods det iskolde forårsvejr er der tirsdag stor aktivitet ved Klokkerholm Møllesø, hvor Brønderslev Kommune har taget fat på projekt bio-manipulation, der skal genoprette en sund balance i søen.

- Der er lavet en forundersøgelse, der siger, at vi kan skabe en økologisk balance ved at fjerne alle fredsfisk, siger biolog og vandløbsmedarbejder, Brønderslev Kommune, Therese Wallem.

Søen skal renses for uønskede fiskearter, som er med til at skabe ubalance, fordi de spiser det plankton, som er med til at holde algevæksten nede. Det er blandt andet karper, der skal fjernes, og det er de lokale lystfiskere ikke glade for.

- Der findes legendariske karper på op imod 17 til 19 kilo, så det er en rigtig skidt situation, at Brønderslev Kommune har valgt at fjerne fiskene, siger Mark Kruse Albrechtsen fra Klokkerholm Sportsfiskeriforening.

Klokkerholm Møllesø er kendt for sine karper og tiltrækker massevis af karpefiskere fra ind- og udland, som lægger penge i den lokale sportsfiskerforening.

- Det er et kæmpe stort aktiv, der forsvinder her fra, og det betyder, at der er en masse mennesker, der ikke længere vil komme forbi Klokkerholm Møllesø. Derfor vil søen nok miste halvdelen af dem, der kommer for at fiske, siger Mark Kruse Albrechtsen

Brønderslev Kommunene fortsætter oprensningen af søen i to dage endnu. De karper, der bliver fanget, bliver flyttet til andre søer i kommunen.

Kommunen har fået en halv million kroner fra EU til udrensningen af karper og andre fiskearter som for eksempel skaller. I alt skal 21 søer igennem samme udrensning som Klokkerholm Sø.


Seneste nyt

fra Nordjylland