Ballade om velfærdsbygning i Skarp Salling

 Ballade om velfærdsbygning i Skarp Salling

En borgergruppe har indkaldt til borgermøde for at debattere placeringen af en ny velfærdsbygningen ved landsbyens kirke. Men menighedsrådet har tilsyneladende allerede besluttet sig.

Menighedsrådet ved kirken i Skarp Salling vil placere velfærdsbygningen nord for kirken langs med kirkediget. Men det ødelægger udsigten til kirken, mener en borgergruppe med Poul Munk i spidsen.

- Vi vil gerne kunne se kirken. Det kan vi ikke hvis den er omkranset af bygninger, siger Poul Munk.

Menighedsrådet fik i 2006 fire påbud fra arbejdstilsynet. Tre af dem er fulgt. Det sidste gik ud på at der skulle bygges en velfærdsbygning til kirkens medarbejdere. Siden har menighedsrådet arbejdet med opgaven.

- Vi synes nok at arbejdet har været præget af lukkethed, siger Poul Munk

Men da borgergruppen blev bekendt med menighedsrådets ønske om at placere bygningen nord for kirken, sendte gruppen en invitation ud til et borgermøde for 14 dage siden. Borgermødet holdes på onsdag.

Alligevel sendte menighedsrådet i sidste uge deres indstilling til en placering af velfærdsbygningen til provstiudvalget. Der skal træffe den endelige beslutning om bygningens placering

Provstiudvalget har møde i dag tirsdag og kan allerede nu sætte hele debatten i stå ved at sige ja, til menighedsrådets forslag.

Borgergruppen vil ellers placere velfærdsbygningen et andet sted. De vil bruge grunden hvor den gamle skole ligger.

Salling Kirke er en turistattraktion. Den er nemlig en minikopi af domkirken i Viborg. Velfærdsbygningen vil gruppen bygge længere væk fra kirken og tættere på byen.

- Det vil skabe luft omkring kirken og gøre den endnu mere interessant for turister, siger Poul Munk.

Menighedsrådsformand Helle Engemann har ingen kommentarer til sagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland